Yayyy!!! Tempoh Pantang Dah Habis






Semalam adalah hari terakhir zie berpantang...hari ni, pantang zie dh pun tamat :) Yippie! dah boleh start makan makanan yg syorga syorga...yabedabeduuuu. Kihkihkih. Tp kehepian jd terbantut sedikit bila mak berpesana seperti dialog dlm gambar weols tu haa...

...uwaaa!!! Belum "merdeka" sepenuhnya arr kalau gnie. Leceh arrr...sobsobsob. Udang, kacang...stilll zie belum boleh mkn lg...uwaaaaaaa! Baru ingat nk buat butter prawn taw :(







Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
AMY AMEERA MEKU-UP
-- Click SINI :) Siapa yg memerlukan
khidmat andaman utk nikah, sanding, tunang,
dinner etc ....MUST hired Amy Ameera!!!
Why??? coz her touch mmg sgt superb!
Dijamin tak akan menyesal ^_-

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click -->> Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

18 comments:

Herma Julianny said...

untuk jadi cantik, mesti jaga makan!
kaum ibu memang agak bahaya sikit mun x jaga makan.
lain la kmk orang yg blm kawen tok...
jgn jeles ye kak zie...=p
ktk dah ada mikail...
hehehehe.....

Bro Framestone said...

Bestnya dah habis pantang he..23x yang penting, pandai jaga body lepas beranak..

Bukan senang tau...

asha said...

heheh...tedahnya lok.
betul apa nak pesan mak ktk ya.so, kena jaga2 lah makan ya juak :)

selamat habis berpantang, dear :))

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Kejap je masa berlalu kan...rs mcm baru je zie bersalin

Wahhh kenapa yg terliur tuh zie tak boleh mkn?

regards,
Unsmiley

Miss Volvo said...

mak kak zie pun red lover ke? hehehe :P

azizah :) said...

kakkk ingat! pantang laksa setahun tahu...hehehe

ct cheery said...

dengar lah nasihat mak anda...hahaha..target nak kurus kan?caiyok..caiyok dear

Dila Abdullah said...

yelah, orang cakap mmg la tempoh berpantang 44hari, tapi lebih elok lau dilebihkan sendiri tempoh pantang tu tok kesihatan diri yang lebih terjaga... mungkin lebih afdal, 1@2 minggu lagi...

~♥dieyba_baby♥~ said...

ala akak.. than la skit.. pantang utk elok xpe.. nnt bdn jd mantain blk kan.. sbr ey.. nnt da makan sedap2 blh makan burger KFC DOUBLE DOWN.. hehehe :P

nur anis said...

hihi..sabor kak...

Riena Haiqal said...

ikut jer la Zie.. demi kesihatan diri juga tu.. tak per la kan bukan selalu pun kena pantang2 macam ni.. (^_^)

Mila Ahmad said...

zie bersalin normal ke czer ye ?

RaMa-RaMa Fareeza said...

cepat juak ktk aben berpantang.x berasa ;)

genuine1224 said...

btul kata mak tu. walau dah lepas 44hr, xsmua benda bule mkn. kena tgk jugak yg sejuk2 and angin tu. tambah2 duk nyusu badan. lagi kena pantang. silap mkn, kang pegi ke anak. klau dia kembung, huiiii, menangis xhenti la. lgpun, pantang lama skit bagus utk perempuan baru bersalin ni. sy dlu 100 hr jugak pantang mkn.. xrugi apa2 pun.. :)

Mayang ABDUL RAZAK said...

TAHU TAKPE.. CEGITU LE AKAK DULU... BYK PANTANG LARANG ... NAK MAKAN NI TAK LEH, ITU TAK LEH.... KENA TUNGGU ANAK SETAUN LE .. JGN MAKAN AIS LAGIK LE ... MEMACAM.. TAPI TAK PE UNTUK KITA GAK .. BAK KATA MAK AKAK DOLU2 NAK PAKAI LAMA GITU...

Zura said...

abis pantang pd kiraan je zie...tp ikut sbnarnye blm betul2 abis pantang lg...hehe

Misz Mieza said...

Amboi, mak zie fully in red gitu.. Hot macam anak dia.. =)

zh-ena said...

betul tu ice kena berpantang setahun tau