Arghhh...Now I'm Craving For This :(



 
**credited to google search**



Perghhh...sedap giler ah grilled razor clam ni uols. if dalam bahasa sarawak, razor clam ni di panggil ambal :) Dalam bahasa BM, benda alah ni di panggil apa ek uols? hehehe. Razor clam ni one of my favourite food taw. So now...i am craving for it. Gluppp gluppp.

...nak suroh my husband cari this weekend nanti. Nak masak grilled mcm ini gak. Hiksss ^_^









Blog Pilihan Entry Ini 
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Zie MadinCopyright©

18 comments:

Misz Mieza said...

Glup! sedap nampak.. Tak pernah cuba lagi..

yaya ade said...

apa tu? mcm sotong. hehe.

Miza Yusof said...

Ini sejenis siput ke zie ? kalau betul apa yang miza lihat dalam gambar, tak silap miza, miza panggil ini siput buluh :)


mza pun suka. sedappp :)

syamimihaziqah said...

Tak pernah tau pun, first time tengok ni.
Looks yummy though *kesat air liur*

Herma Julianny said...

nyum nyum nyum...
ambal...>_<
nyaman eh...^_^

Riena Haiqal said...

wah... sedapke? tak pernah rasa lagi la... hehehehehe

sweethOneY said...

kt sini kita panggil siput buluh ataupun pepahat yang :) sweet sour sedap gila ohhh

ct cheery said...

cheery xpenah rasa. honestly 1st time tengok ni..kat sarawak jer ke ada?cheery ingat kulit kayu manis td..hehe

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Wahhh..nmpak terliur terus..huhu..sofia tak pernah jumpa seafood mcm ni..waaa rs nk try..

regards,
Unsmiley

Zura said...

panggil pahat n rase dia kenyal2 gitu....

FiZ said...

rasa/nampak macam siput buluh je.kalau tak silap la..hehe

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaaaaaaaaa sedap yunk .. kmk pun suka makan ambal hihi ..muahhhh

CHU MAJORFLAVA said...

nyem sekal..mek sik pernah merasa digrilled gtok

Dila Abdullah said...

makanan laut ke?? macam makanan laut jer??? tak pernah nampak pon...??? mmg dish kat sarawak jer ke???

azizah :) said...

first time tengok ni kak zie.. tak pernah tahu pon..tp nampak macam sedapp!

♥nrina♥ said...

tak pernah makan tapi nak rasa...tapi tak tau nak cari katne hehe.. dah lama tak g makan mknn laut..

nanakimie said...

sini pgl pepahat xsilap..hee,nana xpenah cuba

Dayang Syazwani said...

mcm sedaaaaap pla yang..