Eeeee!! Asal Malam, Tak Boleh Naik Line!





Geram giler zie dgn broadband Celcom ni. Siang...ok laju je. Siap boleh tonton youtube tanpa sebarang buffering...no hal punya. Tp bila malam...siap! Line jd sewel. Setiap malam gitu. Dah sebulan lebih begini. Seriously...sakit hati aku!

...Zie time weekend je pakai belah siang. Then dlm 5 hari in a week, zie mmg akan on9 belah mlm punya. Tp bila mlm, line langsung tak leh naik...seriously mencabar kesabaran aku! Kalau ginie, husband zie pay for nothing je la broadband bill setiap bulan.

...dahlah ambil dh pun package mahal which is have to pay RM100 per month...still gak service mcm haram! if esok still bodo...tgk lah. Aku pi serang celcom!


P/S:
Geram giler nk pasangkan
streamyx. tp kat area perumahan
zie takde tiang telekom :( Tu yg
dok pakai berukband je ni, huh!










Blog Pilihan Entry Ini 
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Zie MadinCopyright©

15 comments:

Mon MonaLea said...

malam mesti rami org makei line yg sama.

abdul aliim mansor said...

tambah rm10 lagi dah leh pakai streamyx dah baru 110 permonth pakai la byk mn pun...

Pupel Liyana2 said...

UNIFI je zie.. Pupel dulu macam zie gak/. bertukar2 broadband sebab isu yang sama. last3 dengan unifi baru puas hati.

Riena Haiqal said...

bikin panas la kalau line ciput macam tu... rugi jer bayar mahal2 kalau line masih sama.. g serang cepat...

Umi Kalthom said...

sabar zie.. hehe. saya pun pernah alami masalah ni. skrg dah x guna broadband, saya guna streamyx wireless (^_^).

by the way, sy dah beli lotion felinna tu & dah start pakai semalam. best sgt, panas + dingin + wangi bercampur2. selesa la kiranya pagi ni datang kerja xde nak melekit2 badan ni mcm pakai krim2 sebelum ni...

Zaidalifah Hussin said...

Salam...
dulukan pernah juga jadi cam ni...
buat aduan kat celcom tu costumer servis tu ckp kita byk downloud sbb tu slow.....

bonde kasi upgrade ok sikit laju...

hi hi hi

Dila Abdullah said...

tengok broadband, bru terpikir... harus sambar 1 line tenet tok jadi teman masa berpantang ni... kena masukkan dalam list ni broadband.. tapi macam nak pakai YES.. ok tak???

Lulu Caldina said...

laa, pasang jerlah streamyx kat rumah, lagi murah dari itu, pastu boleh dapat talian tel percuma utk panggilan talian tetap. lagi laju dan berbaloi. Tapi lulu ada digi broadband juga, sebagai langkah berjaga-jaga ataupun untuk dipakai bila outstation. rasanya celcom broadband mmg byk masalah. Sbb bila dalam satu2 kawasan tu ramai org guna, dia boleh terus hang jer mcm tu tau.

btw, kalau nak tau, digi broadband lulu tu RM25 jer sebulan. Bila dah habis kuota, still boleh pakai utk blog dan FB. Selalunya mmg tgk astro on the go juga.

Izzati Asyraf said...

Zie..swicth to maxis wireless broadband..best..celcom broadband lemb sket line dia..huhuh

Zie Madini said...

LULU
-- dear, area perumahan zie takde tiang telekom arr. kalau tak..lama dh pasangkan taw. huhu

Mrs Mikko said...

huhu... yang, bagus ko ambik yg prepaid punya,
digi ada, maxis pun ada...
means, kalau nak guna just reload sajalah,
so, xyah ko nak bayar every month. aku baru nak suruh ko pakai tm wifi, rupanya xda tiang tm eh. hihih

zh-ena said...

baru nak ckp pki wifi jea tapi tiang telephone pun takder erk

mcm mana tu

azizah :) said...

emm samalah jijah kak.. line siput sungguh..geramm je rasa tau..

nasib la guna pakej student kalau tak dah lama tukar..huhuhu

Misz Mieza said...

Huhu.. Sabo jela.. Celcom ni memang ade time masuk air gak.. Mencabar kesabaran kan ? Huhu..

Lulu Caldina said...

ok tiang takde yer?

dulu kan lulu pindah, rumah baru takde tiang.. Berkali-kali email kat TM, pastu ada 2-3 x juga ke TM point, minta segerakan pasang tiang kat kawasan rumah baru.. dan alhamdulillah, selepas 2 tahun usaha tu berhasil..