Gambar Sebelum Pregnant - Pregnant - Selepas Pregnant



**Komen dari -- Dila Abdullah**



Baca komen tu uols...and here you go, Dila! hehehe. Entry ini khas utk kamu ^_- winkss. Menyahut seruan...hehehe :D Enjoice!

::
::
::
::
::
::
::
::
::

**Gambar 1st**



**Gambar 2nd**



2 gambar di atas ni adalah gambar zie before pregnant. Gambar 1st, time zie tgh counting days utk berkahwin. Gambar ke-2 tu plak time zie dah pun berkahwin. Masa zie dan suami pre-honeymoon yg fully sponsored by my boss :)

Berat zie bermain around 48kg - 50kg masa ini ^_-





**Gambar 1st**


**Gambar 2nd**



Ini plak gmbar zie pregnant sudah ^_^ Gambar 1st time kandung berusia 6 bulan. Meanwhile gambar ke-2 yg bersama suami tu plak, time zie tgh menunggu hari utk bersalin. Masa raya lepas :)

Berat zie time tgh menunggu hari tu adalah 76kg...whoa!!! i am soooo giant! hehe.





**Gambar 1st**


 
**Gambar 2nd**



Tadaaa!!! Zie selepas bersalin :) W/pun still belum mencapai berat yg zie target (48kg or 50kg)... still zie nak gak happy dgn penurunan berat bdn zie. Happy coz zie dpt sarung my jeans lg. Dapat gak sarung my baju kurung fesyen spt dlm pic 1st tu lagi :)

...sejak dari anak dara lg, berat zie mmg senang turun tp payah giler nk naik. But bila dh bergelar ibu ni, berat still lg senang turun but senang naik gak. Hahaha. Tu yg zie harus kontrol pemakanan zie. Mudah-mudahan dpt gak mecapai berat yg zie target


...AMINNNN... hehe. Oh ye, berat skrg yg paling latest adalah 60kg :( Aritu before zie start kerja, berat 57kg..but bila dah  start kerja, jd 60kg plak...ceh! Menyakitan hati nah...hehe





P/S:
Buat blogger Madam Riena & Misz Mieza,
Zie tak dpt terjah blog riena ar. ur blog
terkena malware virus. Tak berani nk
proceed masok. Cepat buang virus tu :)















Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
AMY AMEERA MEKU-UP
-- Click SINI :) Siapa yg memerlukan
khidmat andaman utk nikah, sanding,
tunang, dinner etc ....MUST hired Amy
Ameera!!! Why??? coz her touch mmg
sgt superb! Dijamin tak akan menyesal ^_-

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::









Zie MadinCopyright©

20 comments:

My Life's Journey said...

ktk nang gojes yunk ..kedak ne berat ktk ..ktk still nampak cantik .. natural beuty yunk ..umahhhhhhhhhhhhhhh

pssttttt bena kata ktk yunk ..kmk dah 2 hari cpat masuk blog mama riena .. cian nya ..

atty's said...

insyallah,.,.jom kita diet sama2..kuruskan badan.

Siti Asiah said...

chaiyok berdiet zie..hihi
asiah lg la ...

annapeje said...

heii berat nyer zie dah sama berat dengan akak mcm x pecaya ahahaha

shareall-info.com said...

Alhamdulillah Rejeki dari Allah, jangan Lupa main kat blog saya ya

Dila Abdullah said...

hohohohoooo, berani betul ni sahut cabaran... berat nek, tapi bentuk badan still macam before kawin.. tapi, ok la tu.. kurus sangat pon tak cantik... dila pon hope dapt bentuk badan yang ideal macam sebelum kenal en. hubby.... uwwwwaaaa, mampukah aku macam kooo zie???

Noli@Ibu Wafa said...

jom zie,diet ngn vitamin shaklee :)

NUNU EERA said...

alamak.. lps ni jenuh jgk la i nk kuruskn bdn blik.. huhu..

Lulu Caldina said...

lawa :)

@juera said...

zie control diet.cm mn tu? x mkn nasi ea?

@juera said...

zie control diet.cm mn tu? x mkn nasi ea?

Zie Madini said...

AJUERA
-- tak lah dear. zie mkn nasi. mana leh tak mkn nasi. nnti takde energy. Zie just kurangkan amount nasi.

kalau before diet, zie mkn sampai kenyang²...but now, zie hanya makan sekadar cukup utk alas perut sahaja...hehe

♥nrina♥ said...

bestnye senang turun..akak ni dah naik takdenye nak turun dah..tapi mmg tak dpt nak sekat makan...lapau memanjang hehe..

Qienah said...

besnyer senang naik n trun berat cmtu..:) tapi memang banyak naik time mngandung ye.huhu..

Misz Mieza said...

Sangat hot mama! Btw, thanks for reminding.. dah buang dah malware tu.. Hope dah ok.. Huhu..

Dayang Syazwani said...

kira mmg cepat ko turun berat kan yaang...
hihi, kena tanya tips ngan ko ni nnt.
psssttt..apa rahsia?

Riena Haiqal said...

amboi tetap maintain cantik apa.. hehehehehe
ar, biar betul? alamak.. macamana nak buang tu.. help me

Miss Volvo said...

aisshh da elok2 57kg naik plak ke 60kg ek? ni mst sbb mkn xjaga ni kan kan baru merdeka la katakan hahahahaha :P

azizah :) said...

cayalah kak! akak tetap maintain cantik.. tak berubah langsung.. beza berat badan je.. tp still slim ape tu..

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Congrat zie..senangnya turun berat... ^_^

regards,
Unsmiley