Pekara Yang PALING Di Benci Ketika Memandu




Perkara yg teramat sgt zie benci ketika memandu adalah... bila other drivers tak reti-reti nak pasangkan lampu bila hujan lebat dan suasana gelap. Seriously, if kau tak pasangkan lampu tu, camne aku nk tgk kau ada kat belakang tu weh. Dahlah pandangan terhalang dgn air hujan. Kena lg dgn suasan gelap cam mlm...

...hampir² aku terlanggar kau. Pastu reti plak hon org. Dah tu ko tak pasang lampu, payah weh aku nk tgk kau! Time ambil lesen memandu dulu, tak belajar ke bab ni?! Hangin nah zie dgn drivers yg takkkkkkkk reti-reti nk pasangkan lampu ketika hujan.

...pasang je pun tu. tak susah mana pun. Nyampah.











Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
MY QURAN DIGITAL
-- Click SINI utk membeli dan melihat
fungsi2 Pen Digital al-Quran. Miliki pen
ini utk memudahkan anda menghafal dan
belajar Al-Quran :)

:: (nak being featured in this section?
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Zie MadinCopyright©

13 comments:

ct cheery said...

lampu dia rosak kot zie..hehe

bspotgurl said...

sabar yea zie
pandu hati-hati

asha said...

yalah, kita dah hati2 masa drive tapi ada orang sik hati2 pon.lagik lah yang jenis cucuk kita dari belakang maka tek kita pakey jalan kirik jak.mun nak laju pakey jalan kanan lah nk.tol sik.

My Life's Journey said...

Cian ktk dear .. dah tauk ujan ..kenak la c pasang lampu ..merbahayakn keselamatan diri n pemandu yang lain uu

znrinacollection said...

hati2 memandu.. mmg org tu kdg2 pentingkan diri sendiri je..tak pk langsung perasaan org lain bila memandu.. apa yg perlu kita buat ialah sentiasa berhati2 jelah..

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

sofia pulak xsuka segalanya apbila kna drive dalam hujan..mata pun jd ngantuk...hehe

regards,
Unsmiley

Zura Zue said...

bapak akak selalu pesan kalau hujan pasang lampu...

Dila Abdullah said...

dorang nak save bateri kot... alah kat sini pon sama... bukan time hujan je, lau time da petang n da gelap sikit pon dorang dok tak reti2 nak pasang lampu... asal kan dorang still leh nampak lagi, selagi tu lampu jangan harap dorng nak on.. menyusahkan orang... lau orang tu rabun, lagi la haru....

~♥dieyba_baby♥~ said...

sama lah ngn dieba akak.. kdang2 owg yang bwk kete nie time hujan dia x bkak lampu.. dia igt nampak sgt kot.. len la kalau hujan x lebat sgt..

zh-ena said...

org lain tak patuhi kita sendiri kena patuhi..dn kena lebih berhati2

Misz Mieza said...

MM suka bila duk dalam kete time ujan syok tdo.. Bhahaha!

Psssttt! Tu bagi yang jadi passenger la.. Bagi yang jd driver tu sengsara nah.. Huhuhu~~

azizah :) said...

takpe la kak.. org lain tak reti bahasa.. kita yg patuhi yer.. sabar je dlm memandu ni..

Riena Haiqal said...

Memang fed up Kalau Ada org yang tak reti mcm ni... Bikin panas