Sangat Tak Suka Bila Blackout!




Malam Ahad lepas...kawasan perumahan weols kena blackout arr. Sgt benci kena blackout bila dh ada baby ni. Kebetulan plak time tu zie nk tidurkan Mikail. So terpaksa ler bawa mikail dlm kereta  utk dptkan air-cond.

...sesambil tu zie buka lampu utk terangkan rumah. Sementara tunggu abang ipar zie hantar lilin...hehe.






Ajak anak buah zie, Qeera, utk menemani zie and Mikail dlm keta. Nak gak budak tu ikut...hikss :D




 

Baby kalau kena air-cond, memang cepat je dia terlena. Hehe. Tak sampai pun setengah jam. Bila zie tgk Mikail dah tidur, cecepat bawa dia masuk rumah balik. Keta if dihidupkan tp tak jalan...tak baik utk keta. Kang rosak...tu yg tak leh lama menapak kat dalam tu.

...bila di umah lak...utk staykan Mikail tidur....terpaksa ler zie and emak kipaskan mikail tanpa henti. Hampir 3 jam gak koooo weols ngipas dia. Lepas tu elektrik ada sudah...yay! hehe. Zie paling takut if blackout, Mikail lak meragam nangis.

...nasib baik dia lena je tidur. Nak beli kipas tgn guna battery ah nanti. Leh time darurat camgnie senang...hehe.










Blog Pilihan Entry Ini 
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Zie MadinCopyright©

10 comments:

Dayang Syazwani said...

waaah, idea ko yang... bernas!
lena ja mikail tidur

Dila Abdullah said...

pengorbanan seorang ibu... anak lau kena gigit nyamuk sikit pon tak leh... ni kan pulak nak biarkan dia kepanasan... kita berpanas, tak per... jangan si kecik kan... miss my mum...

Ima Salsuzaima said...

cian kan baby mun blackout.gelap 1 hal.panas lagi.haduii..

M@M@ SH@RIDZ said...

bagus...memang kena standby kipas berbateri tu.... bebudak kalau elektrik takde diorg ragam, air x de tak pe lagi

salam BW

http://memoriessharidz.blogspot.com

Zura said...

waaah...siap tido dlm kete...

Nory Zoulkefle said...

nory pon tak suka black out, sebab nory takut gelap...hihihi

azizah :) said...

seksa jugak yer kalau blackout! huhu

Riena Haiqal said...

wahhhh memang paling tak suka la black out.... Haiqal memang tak leh tidur.. anak aircond ni susah sikit.. susah nak bawa g mana2.. mesti ada kipas juga kat tepi dia.. macam Mikail ni la.. heheheheheh,dah banyak dah kipas battery utk Haiqal... tak tahan lama kualiti tak berapa nak baik

Misz Mieza said...

MM pon takut sangat kalau tetiba blackout.. Nak2 plak kalau sensorang kat umah.. Huwaa! Mau nanges haku.. huhu.. Mikail jugakla syok tidur.. =)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

sama lah kite..sofia nih lg la bile duk sengsorang kt umah..arap2 tak ade la kene blackout..sebab so far, alhamdulillah..mmg gelabah dibuatnya nanti

regards,
Unsmiley