Sobsobsob... Tak Boleh Makan Vitamin EPO Dulu :(




Kesian husband zie...penat-penat je dia being sooo romantik dgn belikan this vitamin EPO utk zie, alih-alih...rupanya zie tak boleh lg ambil vitamin EPO ni kooo uols. Nasib baik..post inside blog ttg vitamin ni. And nasib baik gak ada sorg blogger yg gtaw...

::
::
::
::
::


**Komen dari Herma Julianny**



Nasib baik si Herma ni tahu ttg ini. Kan zie still lagi breast feeding Mikail...menurut Herma, dia kata jgn makan dulu if zie still breast feeding. Utk menyesahkan kesahihan komen Herma ni, since ayah Felice (my colleague) seorg doktor...

...terus la zie suruh Felice tanya dgn ayah dia. Rupanya benar kooo uols...ibu yg still breasting feeding tak boleh ambil EPO dulu...fuhh. nasib baik!







Nasib baik gak vitamin EPO zie ni still lagi belum di buka dan nasib baik gak expiry date dia pd tahun 2015. So zie simpan je la dulu sampaiiiiiiiii lah Mikail dah stop breast feeding lagi. Dah gtaw gak dgn husband ttg ini...

...pape pun, sgttt sgttt berterima kasih kat Herma Julianny for alert zie ttg ini :) Bgs gak ek blog ni...dari tak tahu, jadi tahu ^_- hehe.













Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
MUMMY FITRYNA IN DA HOUSE
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Zie MadinCopyright©

14 comments:

My Life's Journey said...

Oooooo baru kmk tauk dear ... nasib baik ktk c mamam lok ubat ya yunk ..hrmmm .. cpa2 lak dapat juak ktk makan ubat ya (^_^)

Izan Ishak said...

kak izan pun baru tau ni zie... nasib baik lama lagi tarikh expirednya.

FiZ said...

sy pn bru tau.hehe..tp untuk ibu yang menyusukan baby,mmg kna bjga-jga ap yg patut dan tak ptut dimakan.sbb apa yg ibu mkn, itula yg baby mkn jgk.:)

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Nieza pon tak tau..thanks ye pd zie n yg bgtau tu... dpt la ilmu baru ^^

Misz Mieza said...

Oooo... Baru tau gak.. Huhu..

Aleeya Atinza Saaid said...

heheh kena simpan dulu la ek..

Dayang Syazwani said...

aku kan yang kalo mkn epo ni, kompom naik berat badan aku.. tp bgus utk hormon kaan.. a ah, kalo bf x bley makan ni.. tahan yang tahan! hihi

✿Lady Ainaa✿ said...

baru tahu, boleh bagi peringatan pd diri serta kakak2 ena nanti... huuu.. thanks sis sharekan benda ni

Dila Abdullah said...

baru pasang niat nak makan gak vitamin ni after beranak t... seb bek da tau...

♥nrina♥ said...

jap..jap..ye ke?..akak makan ler haha..

dulu masa mengandungkan zahran akak makan..kulit dia cantik giler..

pastu ni lepas bersalin zafry akak makan jugak sbb nak abiskan stok..benda tu dah xpired pun.. tapi belasah je.

Apa kesannya ek? akak tgk ok je zafry ni..kulit dia makin lama makin cantik klu tak dulu teruk mcm ada byk jerawat.. apa kesan pd baby sebenarnya.. ke badan mama dia yg makin gemuk hehe..

Riena Haiqal said...

betul tu.. kena alert juga... almaklumla kalau ibu yang masih breastfeeding ne tak leh nak makan sesuka hati

Miss Volvo said...

ooouh baru tau tp xpe la kite xde anak lg haha :P

azizah :) said...

takpe kak.. dah ada benda ni senang..nanti bila2 boleh makan..

ibu breastfeeding byk kena jaga sebab nanti efek kat baby kan..

LanaBusyBee said...

zie dear, nk epo utk apa? mmg epo tu tuk hormon, tapi takut kacau bilau hormon tu hehehe...klu zie nk untuk cantikkan kulit, masa breastfeed ni, zie boleh makan vitamin c, b dan e, muka InsyaAllah berseri-seri lagi ^^..silap haribulan, susu utk mikail makin byk ^^