Door Gift --- Surah Yassin dan Minyak Attar




Kesian anak bujang aku ni....baru skrg papa mama dia buatkan Majlis Doa Selamat dan Cukur Jambul utk dia. Baru ada rezeki lebih ko weols laki bini. Plan nak buat dalam bulan Januari nanti. Dillah request buat kat rumah emak dia. Katanya senang lagi di buat kat sana.

...Zie lak, mana yg baik bg dillah...saya bini yg menurut kata maaa. Ceaaa aku. Hahaha...padahal...??? :P







Hari Ahad lepas...zie and suami merembat 14 naskah Surah Yassin and 14 botol minyak attar (maybe 14 tasbih gak nanti) utk di jadikan door gift buat group zikir. Weols buat kecil-kecil je uols. Jemput tetamu nanti pun sanak saudara, kawan rapat dan jiran tetangga je.

...korban utk Aqiqah Mikail, dah pun weols buat time Raya Haji aritu. Mana yg wajib, weols buat dulu. Now majlis ni lak. Tak sabar nk tgk kesayangan hati zie di doa selamatkan dan di cukur jambulnya :) Tarikh utk majlis ni...

...husband zie belum lg tetapkan. Zie ni menurut aje. semua dia yg aturkan ^_-











Blog Pilihan Entry Ini 
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Zie MadinCopyright©

12 comments:

Dila Abdullah said...

dila pon inn Sha Allah akan buat majlis tu smua tuk baby akan datang ni masa 10.02.13.. saing gan majlis kawin abg dila.. 3 tahun berturut2 setiap kali majlis kawin, mesti buat sekali majlis sambut baby baru... dari zaman kakak dila kawin, dila kawin n sekarng abg kawin lak.. mesti akan ada terselit majlis tok baby... heheheee... bagus tak family planning kitorang.. Jimat...

~♥dieyba_baby♥~ said...

wahhh best nye.. x sbr lak dieba nak buat cukur jambul..

Mizz Coki said...

Yunk, typo tajok kitak. Myk Tar indah.. ney ndak mek ngakak sorang2 di opis tok. Myk Attar duhal.

Zie Madini said...

MISZ COKI
-- hahaha. yalah tek ow. x perasan juak kmk tek. hehehe. thanks for informing :D

My Life's Journey said...

Alhamdulilah ..mesti comel mikail di cukur jambul lak yunk ..cpa yunk .. walaupun lambat ..asal ada buat kira dah terbaik buat miakail (^_^) ..muahhh

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

yelah..xpe..yg wajib bwt dlu..yg kurg wajib tgk keadaan yg sesuai utk buat kan..lagi pun zie n hubby pjj..hanya ade weekend utk discuss bende2 ni semua kan

regards,
Unsmiley

ArELeEz said...

sepakat m'bawa berkat. ecewah! ;)

Riena Haiqal said...

yang penting Zie dan Dillah buat utk Mikail... InsyaAllah semuanya berjalan dengan lancar..

azizah :) said...

takpe sekurang2 buat jugak kan.. moga majlis nanti berjalan lancar yer kak :)

Misz Mieza said...

Botaklah Mikail nanti.. =)

Qienah said...

bby qienah br buat mjlis ni mggu lps.dh botak bby aleesya,. bt mjlis d kg umah fmily husben jg.. ccu 1st belah sn.. ikut je le..:)

Dila Abdullah said...

minyak attar tu zie beli baper harga ye? macam good-good idea je nak kasi Minyak attar tu sebagai door gift masa majlis baby dila t. dila tengok online, semua yer RM10 ke atas.. nak beli 100, hangus ~~~~