Ke Majlis Akad Nikah Cousin




Jumaat yg lepas zie terpaksa advance cuti dari tahun depan semata-mata nak attend my cousin's akad nikah di JAIS. Sebab dorg nyer wedding reception kat Kampung Beliung (rumah pengantin perempuan), Zie tak dapat nak attend :(

...Sebab jauh sgt and kena menyeberang laut plak tu. Takkan nak bawa Mikail naik perahu menyeberang laut. Kang "terbekenan" dek "org laut" kang dia. Naya...hehe.





Yg pakai tudung putih tu ler wife my cousin tu :) Cantik make up dia. Natural. Tak macam make up zie time zie kawen dulu. Tebal berinci-inci make-up aku di kerjakan oleh mak andam aku :( Seriously...hate it. Nyesal beribu kali zie ambil mak andam zie tu...hemprhh.

Pssttt...ramai gak koo org kawen pd ari jumaat tu.




Budak kecik sorg tu dok kerimasan tgk org yg terlampau ramai. Meragam kooo dia uols. Lagi pun air-cond kat dlm bilik Akad Nikah ni tak berapa sejuk. Macam tak berair-cond je. Tu yg si kecik tu ngengada kerimasan.

....macam lah kat umah mama dia ni ada air-cond. Ceh.





Di dukung gnie baru dia nak diam. If tak...cam cacing kepanasa je dia di pangkuanan zie. Haishh...payah ek bawa baby pergi kenduri kendara. Asyik "berselak" je aku bagi dia nyusu. Huhu. Zie belum lg beli nursing cover.

...Husband zie still OPS. Kalau dia takde, langkah kaki zie pendek. Haha. Coz husband zie ni jenis tak suka tgk zie kuar jejalan tanpa dia. Tak selamat katanya. Iyerrr lah tu...hehe






Selesai je akad nikah my cousin tu...weols terus mintak diri balik awal. Tak dapat nk makan pe suma. sebab mikail dah meraung nangis. Kau tgk tu uols...once dah di dlm keta. Terus senyap dia tido. Sedap agaknya kot dia kena air-cond.

...hemprhhh Mikail, Mikail. Asal bawa jalan je, meraung. Bawa jalan je, meraung. Jalan je, meraung. Asyik nak nenennnnnnnn je memanjang Mikail ni taw. Kalau nak nenen botol, takpe ler gak. Ni nak nenen yg ada pada zie. Asyik menyelakkkkk je kerja zie dibuatnya taw.

Geram plak zie...hehe.











Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
Zie Madini™ Store
-- Click SINI Untuk membeli Kolagen
Asli, Eskinol, Korean Fashion Clothes,
Baby clothes/product and beauty products

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Zie MadinCopyright©

5 comments:

Joshua Karsten Lombogia said...

wah makasi ud share

jgn lupa kunjungan balik ke
Joshua Karsten Blog

khalila ishak said...

amboi comel nye mikail. tau ye aircond x aircond. hehe

Misz Mieza said...

Baby ni biasa memang camtulah.. Dia rimas kalau duk kat kawasan crowded.. Usah kata baby, kita pun rimas kot.. Sabo jelah Zie menyelak.. Hehe..

Riena Haiqal said...

amboi Mikail... mengada ye.. hehehehehehe..bos kecik dah meragam dah... (^_^)

ArELeEz said...

dugaan seorg ibu katanye.. he3..