Mikail Buat Perangi Semalam. Emergency Balik Aku... Huhu




Si Muhamad Mikail ni kan uols...eeee geram giler zie nk sekeh-sekeh dia ni taw. Lately ni, dia dah reject susu botol. Yg dia nak "susu kantung" emak dia niiiiiiii gak. Tension taw. Part tak kerja, takpe...zie sanggup bersekang mata bagi dia 24jam. No hal...

...tp bila part bekerja, dia still gak reject susu botol, seriously...tekanan koo aku :( Semalam almost 3pm emak called, suruh zie balik kalau dpt. Coz emak kata, Mikail ngamok...dia nk susu zie. Dari jam 11am sampai almost 3pm...

...NON-STOP dia nangis kooo. Tu yg mak risau called zie suruh balik. Apa lg...gelabah ler zie dibuatnya. Nasib baik boss zie jenis yg sgtttt sgttt memahami. Dia bagi zie balik w/pun zie ada kerja urgent. 

Boss kat postpone ke esok je. dia suruh zie utamakan Mikail. Nasib dpt boss cam gnie.Sampai je rumah,  dari jauh dh dgr dia melalak nangis :( Once bagi susu zie...terus senyap n tido kooo dia. Tp tak nak lepas. if lepas...start lg merengek...

...tolong zie uolss. camne nk kasi Mikail tak reject susu botol lg. Even susu zie yg zie pump pun dia tak nak. Dia tetap gak reject n sanggup berlapar. Mikail...jgn buat mama gnie syg. Mama kerja....










Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
MY QURAN DIGITAL
-- Click SINI utk membeli dan melihat
fungsi2 Pen Digital al-Quran. Miliki pen
ini utk memudahkan anda menghafal dan
belajar Al-Quran :)

:: (nak being featured in this section?
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Zie MadinCopyright©

9 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Try tukar puting botol susu tu... ::.

Dila Abdullah said...

orang cakap, masa kita ngah berpantang lagi, kena ajar anak minum guna botol if kita ni berkerja.kalu kat umah pon, kena paksa dia guna botol. tak pun zie cari puting susu botol yang menyerupai nipple ibu. dila pon tak tau, ni dila tau pon sebab dila banyak wat research pasal baby... hope berjaya...

vagg-nini said...

baby akak 6 bulan minum susu badan yg perah guna cawan. coz dia xnak botol dh. mmg fully bfeed tp kalo tinggal.. susu mmg minum dlm cawan lah. sblm tu botol/puting Avent.. xlama dia xnak. tukar puting jenama MAM.. dia nak (ramai gk mak2 yg tukar jenama ni, anak diorang nk minum dr botol).

selain tu, Tommee Tippee pun puting dia menyerupai mummy's boobs. hehe

harap baby mikail ok nanti

Anne mahli said...

mok tanyak zie..ktk pake breast pump brand apa oo?& cne ktk beli oo?tq :)

annapeje said...

besabar la zie...kene paksa dia slalu guna botol gaks mcm akak dlu mmg x kasi nenen tros sbb skali dah dpt mmg dia x mo botol ahahha

~♥ iella ♥~ said...

Dia rindukan mama dia la tue...sbb tue dia suh balik cepat...hehe.. anak mama la katakan..

Misz Mieza said...

Adoi Mikail.. Dah kenal mana yang ori ngan tak ori skang.. Ragam baby macam2.. Mom & dad kena banyak bersabar.. Huhu~~ Aku cakap macam pro noks.. Cett..~

azizah :) said...

kalau jijah masa pantang dulu ajar guna cawan o sudu.. tp macam leceh kan... sabar jelah kak yer.. dah beli botol baru tu harap2 ok la..

Riena Haiqal said...

memang dia nak minta tukar botol susu la tu... budak kecik ni memang kena sabar sikit la dengan perangai durang... dan kita kena faham