Mikail Totally Reject Botol Sudah :(




Cak! Morning uols...hehe. Pepagi ni...zie hidang uols dgn gambar Mikail dgn teddy bear dia tu. Hehe.  Now uols...perkara yg zie takutkan dh pun terjadi :( Mikail skrg TOTALLY reject susu botol dah...uwwaaa!!! Inilah the negative side being breast feeding.

...zie risau uols. Camne nk ajar dia terima botol lg...hemprhh. Semlm zie bincang dgn boss. Mintak dia benarkan zie keluar lunch awal setgh jam. Zie mintak keluar 12pm-1:30pm sbb zie kena balik rumah setiap tgh hari utk breast feed Mikail.

Boss zie kan uols, sgtttt sgttt baik. Mmg such a blessed zie ada boss mcm dia. Sebab, kan zie mintak keluar stgh jam awal dan akan stay back sampai 6pm utk ganti balik. Tp...boss zie terlampau baik. Dia kasi zie keluar 11:30am - 2:30pm dan balik still mcm biasa 5:30pm.



Dia langsung tak kasi zie ganti balik masa tu. Seee utk...suci nah hati boss zie. Malu plak zie bila dia buat keputusan gitu. Rasa cam "curi" masa dia je coz in the end of the month...zie still terima gaji full. Kata boss...dia tak kisah asalkan zie pandai arrange masa utk siapkan kerja zie.

...janji zie still kekal jd a productive staff, then dia will be no hal. Jadi mulai hari ini...zie promised to myself yg zie akan buktikan pd boss zie yg zie akak kekal jd a productive staff w/pun period kerja zie hanya 5 jam sehari. Akan Zie siapkan semua kerja before dateline.

Terharu zie dgn keputusan boss. Boss ckp selama mana Mikail still breast feeding, selama itu lah zie akan working 5 jam sehari je. Syukur zie ALLAH SWT kurniakan zie seorg boss yg baik hati mcm ni.













Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
MY QURAN DIGITAL
-- Click SINI utk membeli dan melihat
fungsi2 Pen Digital al-Quran. Miliki pen
ini utk memudahkan anda menghafal dan
belajar Al-Quran :)

:: (nak being featured in this section?
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Zie MadinCopyright©

17 comments:

Ena said...

touching pulak akak pagi2 ni baca n3 zie..

Yerla kan.. tak semua boss mcm tu.. Alhamdulillah.. rezeki Mikail dan zie juga..

Ida said...

hai zie. sy pun dulu ada pengalaman macam tu jugak. baby taknak minum pakai botol. so hari2 time lunch kena ulang alik balik rumah sebab nak breastfeed baby. lastly, husband decide suruh benti keje jer and now i'm officially fulltime housewife :))

Riena Haiqal said...

alahai baiknya hati bos Zie... memahami sungguh... syukur Alhamdulillah dia memahami keadaan ZIe... yang penting ZIe masih jadi staff yang baik.. (^_^)

Mila Ahmad said...

alhamdulillah makin bam2 lah mikail

My Life's Journey said...

rasa bingung juak kmk baca entri ktk yunk ..harap apa yang diperancangkan oleh ktk berjalan dengan lancar ..amin2

terharu juak kmk baca tentang kebaikkan bos ktk .. best bos ktk yunk ..

Izzati Asyraf said...

untungnya zie dpt bos baik hati..susah nak dapat camtu..

~♥dieyba_baby♥~ said...

baik nye boss akak.. bgus dapat bos yang memahami mcm tu kan.. ape2 pun dieba doa kan mikail sihat sentiasa.. dak comeyyy tu..

ct cheery said...

bestnyer dapat bos mcm tu..susah nak dapat tu..huhu

genuine1224 said...

Baik bos zie.tp susah jugak sebenarnya klau bby xnak sus thru botol.anak sy dlu mcm tu jugak.thats y kena beli puting susu yg mcm nipple kita.jgn tgk brand je.try brand Mam tgk.sbb design dia cam lebih kurang jugak.lagi 1,hati kena kental sket.ken paksa dia isap botol jugak.dah lapar nnt dia isap jugak.jgn bg direc utk sehari 2.lama2 dia biasa

Misz Mieza said...

Untung Zie dapat bos baik macam ni.. Bukan senang tau nak dapat bos yang senang nak buat kira macam ni..

azizah :) said...

susah nak dapat bos baik camtuh sis.. syukur la dia sgt2 memahami..

[sutera kasih] said...

alhamdulillah kak dpt bos memahami..yg penting kkak polah keja yg dimintak, bos pun sng hati..hehe xpa kak, pelan2, neytauk kelak mikail maok susu botol mun nya dh besar ckit kelak :)

M.A.M.A said...

mcm ya anak mek dolok. makey avent, nya ok tp lam seminggu keja, nya sikmok directfeed. kmk tukar ke tommee tippie, maoknya p 3-4 ari kdak ya, nya sik mok, mok bergantunng jak. kakya tukar ke MAM, alhamdulillah maok, directfeed pun maok.

tp bila mek dh jd fulltime housewife tok, seronok la dpt directfeed ajak tp makin bergantung nya sampey nak mkan, nak mandik suma delay. umah pun mcm tongkang pecah. hahaha.

at last berik la pepet (puting main) bok nya sik nak berkukut gilak.

sebab baby selesa ceriknya ngulat sambil tdo. mun botol, abis susu kita cabutkan, so xda apa d lulumnya k nya jenak tdo.

mcm kmk directfeed pun sampey nya jenak tdo bok mek cabut breast mek p yala sampey kat nak sejam dudok ngibun. keja lain x teragak. so mok sik mok berik pepet jak. kaknya nyusu, isap pepet. jenak tido oi.

mun bos ok, alhamdulillah, tp nak nama manusi tok susah nak d predict. ada masa nya sik ok lak, nak ya blh jd isu. kmk pernah dlm situasi tok juak bah. thats y mek sik keja gik. huhuhu..

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah..syukur sgt zie dpt bos yg memahami nih..bkn senanggggg nk dpt taw..kadg2 even sesama islam skali pn blm tentu dpt faham situasi kita

regards,
Unsmiley

Byzura Mj (By) said...

zie dah try tukar mam's ke? Dulu anak by pun cam tu..tp mostly umur anak ketika mcm ni tolak botol..tp insyaAllah ok semula. Kena try and error.

faridah nazurah said...

nasib baik la akak dpt boss yg memahami kan..

Zura Zue said...

wow bestnye dpt bos baik cm tue..prihatin..