Nak Di Curi ATAU Ada Org Nak Aniaya Zie???




Semalam kan uols...soooo bahaya koo. Zie drive keta tanpa sedar yg nut rim tayar belakang zie longgar. Zie hanya realized bila tgh hari nak gi lunch, itu pun felice yg dgr there's something wrong dgn back tyre. Bunyi²...

At first, zie ingat batu yg tersepit di celah bunga tayar coz kebetulan ada batu besar yg tersepit. But then bila balik kerja semlm...semakin kuar kooo bunyi. So zie parking kat tepi jalan utk cepat. Sekali tgk...3 nuts kat rim tu longgar :(

Ada org nk curi ke? Tp if nk curi, why hanya longgarkan nut..coz keta abg Minie zie dulu pernah gak org nk curi tapi tak kesampaian...nut dorg tanggalkan hbs instead of longgarkan. But mine...di longgarkan aje :(

Ada org nak zie accident n mati ke ea? Astagfirullah'azim... Berfikir yg baik² je la. Maybe terlonggar dgn sendirinya.










Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::



Zie MadinCopyright©

8 comments:

ct cheery said...

pikir baik2x aje..mengingati mati tu harus tp jgn over . syukur zie tersedar..

Cik Dee said...

Ya Allah.. fikir yang bebaik je zie.. insyaallah xde paper.. niat kite cr sesuap nasik utk family.. byk2 kan doa.. baca ayat kursi..

next time suh en husben checkkan tayar dlu sblm die balik ke sri aman..

Misz Mieza said...

Ya Allah, bahayanya tu.. Nasib baik Zie cepat tersedar.. Lepas ni kena lebih berhati2 & selalu rajin2 check kereta..

Riena Haiqal said...

Astaghfirullaalazim.. bahaya juga ni Zie.. lepas ni kena selalu pastikan keselamatan kereta.. check kereta tu... kita harus beringat

azizah :) said...

Ya Allah bahayanya kak.. kalau akak teruskan perjalanan bila2 masa nut tu boleh tercabut n tayar terbuka..huhuhu nasib tersedar kan.. Alhamdulilah..

eMm@a Zaheera said...

bahayanyaa...maok sentiasa alert dgn perubahan dan bunyi2 aneh ya dear..

Uchi kay-f @hmad said...

harap baek2 saje...jgn pikir yg (-)ve ok!!!

My Life's Journey said...

Terkejut kmk baca yunk ..ummm nasib baik ktk tersedar awal dear ..mintak dijauhkan semua ya dear ..amin2 ..