Pencarian Botol Susu Baru Buat Mikail




Semlm memang takde rest zie...once Mikail dah reda "amukkan" dia tu. Zie suruh emak and Qeera berkemas. Zie nk bawa dorg ke The Spring shopping mall utk cari botol susu baru buat Mikail. Maybe Mikail dah tak nak lagi dgn yg lama tu kot...

...previously zie guna botol susu Avent.





Zie nak cuba Tommy Tippee nyer botol susu. Ramai yg kata bagus botol susu ni. Ianya berbentuk payudara si ibu. Ok la..try je. Nasib baik ada lagi utk 3 month plus.




Since kat kedai Poppies ni ada diskaun 10% utk barangan Tommy Tippee...apa lagi, terus beli puting dia sekalian je la. Boleh simpan maaa...hehe




Dua items ni je la yg zie rembat :) Jauh bebenor koo zie gi beli botol susu ni. Actually kawasan bandar yg paling dekat dgn area perumahan zie adalah kawasan Satok. Tp zie tak nak la...tak reti nk parking kat situ.

...tempat yg sentiasa sesak dgn kenderaan. Dahlah zie ni bahalol part parking. Enggai ku wai..(bhs iban ni ea..haha)






Haaa ini lah dia puting dia yg zie beli awal, since ada diskaun katanya...huhu. Once Mikail dh berusia 6 bulan ke atas...baru start guna puting ni plak. Puting yg lama...akan menginap dlm tong sampah ler jawapnya nanti...hiksss...

Pssstt...sampai je kat rumah, after zie cuci n sterilized, terus try koo. Nak kooo budak kecik tu. Habis je susu dia hisap. Kita tgk 2-3 hari ni nanti, bagaimana. Kalau tak "berperangai" lg, means betul lah tu. Dia tak nak botol susu yg lama tu lagi.














Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
SUKMA MAKE UP & BEAUTY
-- Click SINI Sekiranya uols memerlukan
khidmat make up :) Check out her site utk
tgk testimonial before n after transformation :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Zie MadinCopyright©

7 comments:

mrs kayrul said...

anak kayrul pula botol susu avent jer dia nak..botol2 murah xde nyer dia...huhuhu

Misz Mieza said...

Baby pon pandai nah nak memilih2 botol susu.. Sabor jela..

azizah :) said...

hehee tapi yg popular sekarang ni memang jenama avent je kan.. yg ini first time jijah tahu..hee

Riena Haiqal said...

memang botol susu ni terbaik.. menyerupai puting susu kita... Haiqal memang suka pakai botol susu ni... sampai la sekarang..

Dila Abdullah said...

waahh, nak kena cari satu gak ni.. dila pon da belikan avent.. 1 set lak tu.. menangis lau anak aku tak nak botol tu... avent pon tak silap ada wat keluaran baru yang puting dia sama macam tommee tippee ni.

My Life's Journey said...

bagusnya kat spring ada udah yunk .. cpayah beli on9 .. cute baby mikail tok ..mauk try mcm2 jenama (^_^)

M.A.M.A said...

anak kmk xmok tommee tippie, mok makey MAM juak. Dari kakak sampey ke adik nang setia ngan MAM. heheh...

maybe nya maok ada something di mulut k nya jenak tido nak. kmk tauk rami ibu2 sik suka nak berik pepet ngan anak cdak, camya juak kmk, but ut to do, hanya pepet ya jak dapat soh nya x berperangey, so let it be.

anak kmk ya nektok dah x mok tdo uyut gik. kedak kakaknya marek awal buang uyut awal juak buang pepet. unur setahun dah sik mepet gik, harap2 si adik mcm ya juak la.