Pencarian Botol Susu Buat Mikail Lagi




Ceaaa....dua org laki bini ni. dah jd cam Ray Ban model ler plak...kehkehkeh. Tu Zie rembat pakai spec ray ban kawan Dillah tu uols. Dia tertinggal kat dlm keta dillah...so pe lg. Since weols jejalan guna keta Dillah...pakai teros! Hahaha.

...kesian aku, sampai skrg lom hado spec...sobsobsob :(





Mikail ni plak...gedik taw. If Mak Nek dia hado. Takde makna nya dia nk duduk dgn zie kat depan. Kompom dia mengiyau nak di pangku oleh Mak Nek dia. Tp kalau part dia ngiyau nk nyusu...reti plak cari zie...dushhh kau Mikail! hehe





Ni dia tgh leka tgk papa dia isi minyak :P Comel nah dia gnie²...hehe.



Patung Teddy Bear dia tu sure nya tak ketinggalan. Comel je teddy bear tu baring kat sebelah Mikail time dlm stroller...hiksss :D





Weols anak beranak ke Poppies outlet. Nak cari another more botol susu buat Mikail. Kan botol susu Tommy Tippee dia pun reject. Since ramai bloggers sarankan try bagi botol susu brand MAM....ok la. Try je la beli sebotol.




Budak ni time sampai The Spring...dia dah terlena tido. Kenyang kooo dia menyusu dlm keta td...hehehe.





Comel plak zie tgk botol susu brand Momma ni. Tp not going to buy this tho. Kan ramai blogger yg rekemen brand MAM. harus pi cari brand MAM section...hehe




Wahhh...warna warni kooo botol susu MAM ni. Harus kooo zie pick warna biru. anak lelaki nyer standard color maaa...hehehe




Inilah botol susu tu. Punya lah semangat kooo weols try. Sekali tgk....yg ini pun mikail reject! Uwaaaa! Kenapa buat mama begini syg. Pening dah mama, papa dan nenek dgn masalah penyusuan botol kau ni taw. Aduhhhh...

...skrg ni, emak zie dan husband zie (Dillah) tgh displinkan Mikail utk terima susu botol lg. So far...ok dh Mikail. Cuma dgn syarat...Mikail jgn di bagi tgk muka zie. If tgk muka zie...kau tgk lah dia meneriak nangis...huhu.


Mikailll, mikail... *sambil geleng kepala**












Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
MUMMY FITRYNA IN DA HOUSE
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Zie MadinCopyright©

15 comments:

korie hensem said...

mikail perlukan msa unt trima susu botol.

sabar eh kak

Misz Mieza said...

Macam2 kerenah anak teruna ko sorang ni Zie oiii.. Sabo jelah melayan.. Hehe..

genuine1224 said...

besarnya.. napa xbeli yg kecik dlu. klau yg besar ni xdak function anti colic. cuma ada part puting jek. beli yg kecik tu 5oz jek. anak sy guna mam..smua kaler ada.geram sbb comel sgt. zie kena tegar sket. keraskan hati sket. bila dia lapar, dia akan isap jugak botol tu. sbb bby saya dlu mcm tu jugak :)

mrs. bubbly :) said...

hi, saya silent reader.. just nak bg cdgan je.. guna teats medela.. lembut sangat.. mcm almost sama dgn puting ibu kot hehehe kalau nk try la :)

mrs. bubbly :) said...

hi, saya silent reader.. just nk bg cdgn, guna teats medela.. sbb lembut sgt maybe almost sama mcm puting ibu kot.. baby saya plg sng nak bg botol kalau guna teats medela, kalo guna yg lain, tommee tippee especially, dia siap buat gaya nak muntah lagi huhu.. kalau nak try la ye :)

My Life's Journey said...

Eeeeeeeeee comilnya baby mikail tok ..pandainya nya buat muka geram mcm ya ..cute alu juak ..tiutttt nyaaa

mun dapat baby muka kiut kedak tok .. tatap 24 jam pun c apa yunk... muahhhh

Ayu Firzara said...

Zie rasanya bukan yg mcm ni. Cuba zie google. Ayu tak pernah pakai selain Avent. Tp pernh tgk org pakai

mrs kayrul said...

cantik kulit mikail..geram tau

cuba zie try puting paling murah dan abis berkesan la nie...beli puting botol Doctor Baby..puting tue colour brown...memang murah tapi untuk bebudak yg tak boleh terima botol lain memang sangat2 rekemen pakai tue...

haikal dulu masa kecik2 puting tue la dia nak lepas cuba macam2 jenis botol

ct cheery said...

mybe dia xsedap susu botol kot..buat muka baik aje dia time papa dia isi minyak yeh..wahaha..

Dila Abdullah said...

alahai, takut lak dila lau baby dila tak dapat accept botol susu... dila pon berkerjaya gak ni... kakak dila masa 2 minggu nak abis pantang, dia biasa kan anak dia isap puting avent.. untuk anak dia biasa tanpa puting mama dia.. alhamdulillah, wpon mula2 anak dia tolak, tapi akhir yer anak dia accept gak...

nanakimie said...

comelnya mikail!:)

azizah :) said...

alahai sian akak la kalau dia still tak leh terima botol.. tp nape beli botol besar terus.. hee

Riena Haiqal said...

mungkin dia belum biasa sangat la tu... cuba saja la.. yang penting jangan bg tgk muka ZIe la di siang hari.. (^_^)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Ohh prob mikail nih sm mcm ank sedare sofia..die tolak botol..tp bile akk ipar sofia keje..pandai plak die senyap..sampai skg ank sedare sofia dh masuk 2thn xsilap..perangai msh sm evn dh xde susu bdn pun


regards,
Unsmiley

mush said...

tomey btol lah mikail zie ni, geremmm je, gebusss...