Cara-cara memasak Kolagen Asli





Khas utk customers zie yg sudah membeli Kolagen Asli Zie :) Terima kasih byk-byk uols for supporting my on9 bizness...hehe. Nih, seperti yg Zie janjikan, Zie buat more details ttg cara-cara menyediakan kolagen asli :)

ikut steps demi step ek uols ^_-

::
::
::
::
::
::


Step 1st, cuci dulu kolagen asli ni sebersih-bersihnya ek. Cam kau cuci beras gitu :) Once dah konfirm bersih (bebas dari sulfur garam laut dan pasir)...baru uols rendam ia semalaman ek :)





Keesokkan hari selepas direndam, ianya akan menjadi kembang. Then sekali lagi...uols cuci beberapa kali lg sebelum uols rebuskan ia :)







Utk zie, zie suka rebus my kolagen asli bersama-sama dgn daun pandan. Baru harum bau dia instead of hanyir-hanyir ^_- Utk sebungkus kolagen asli, ianya memerlukan 2 litre air. If uols masak separuh je, then 1 litre air diperlukan...

..make sure guna periuk super besar utk merebus ni ek.




Haaa..part ianya sudah mendidih gnie, uols jgn tinggalkan taw. kena monitor. Takut ianya mendiidh sampai melimpah-limpah kuar dari periuk. Sayang je nanti...bazir. Tu yg zie katakan td...

...gunakan periuk super besar so that ianya tak melimpah keluar bila sudah mendidih.





Kolagen asli akan bertukar menjadi cecair yg cam melekit-lekit. Then, sejukkan ianya di dlm peti sejuk, ianya akan bertukar menjadi jelly :) Pssttt..zie punya syg kooo, byk yg melimpah :( Gara-gara mikail ler ni...hehehe :D







Dan step terakhir, Kolagen yg sudah menjadi jelly...uols boleh ambik 2-3 sudu and makan begitu saja OR uols boleh ikut cam cara zie ni...campurkan ke dlm air berperisa :) There u go uols...inilah cara-cara menyediakan kalogen Asli yg zie jual.

...pd yg sudah membeli dan menggamalkannya, well, selamat berkolagen asli ^_-












Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
AMY AMEERA MEKU-UP
-- Click SINI :) Siapa yg memerlukan
khidmat andaman utk nikah, sanding,
tunang, dinner etc ....MUST hired Amy
Ameera!!! Why??? coz her touch mmg
sgt superb! Dijamin tak akan menyesal ^_-

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::









Zie MadinCopyright©

10 comments:

Saya Disini said...

xpernah lgi mkn kalogen ni

Chubby Hanna said...

Zie, Hanna pernah makan, tp x tertelan.. huhu.. Zie, nak tanyalah, xie amek gmbar pakai kamera apa ek? lawa tol rasa..

miza yusof said...

miza pun makan kolagen asli :)

Mizz Coki said...

Sedap kolagen ni. slurrp slurrp gitu. Zie, samalah kita yunk slurrp dgn Ribena. Jgn lupa amik sesudu lumur di wajah 3x seminggu mcm masker gitu. hahhaa... oh ya tmpang promo, boleh jenguk2 kalau sudi di page pmc kami, harga murah dan kalau tkde modal, nak jadi dropshipper kami pun boleh jugak. cara senang, cari je pelanggan, harga uols mark up sendiri .. kami akan hantar kpd pelanggan tp letak nama uols sbg pengirim. tq.

www.kingpmc.blogspot.com

ct cheery said...

zie,masyarakat cina dulu-dulu,xspecially cina sabah/sarawak buat masak sup rumpai laut kering..that why kulit diowang cantik..cer zie tap out..hehe

Misz Mieza said...

Nampak cam sedap pulak.. Hehehe.. =)

✿A I N A A✿ said...

owhhh buat macam minuman lah ye... popular benda ni skrg...

WanitaMustanir said...

Assalamualaikum, zie..

Boleh pm harga and more details ttg kolagen asli nih tak?? Teringin nak mencuba.

Please pm me ya,

mas88.angah@gmail.com

Thanks..

Zie Madini said...

WANITA MUSTANIR
-- ok dear :)

Zie Madini said...

WANITA MUSTANIR
-- ok dear :)