Politik di Tempat Kerja




So sick and tired sudah dgn politik di tempat kerja ni. Ada adaaaaaa je karenah itu ini yg sgt menyakitkan hati. Bercakap sambil kerja, salah. Dgr lagu, salah. now texting di handphone pun salah. Walhal kedua-dua bos ok je pun. No hal. 

 ...seriously, sgtttt sgttt letih dgn pelbagai politik di tempat kerja. Org tu takde family of her own, mana taknya tak perlu berSMS bagai dgn suami. Mcm zie ni, dahlah berjauhan. Pun stillll aku di sindir-sindir. Padahal boss pun tak kisah. 

Common lah, aku texting, aku bercakap, aku dgr lagu...kerja aku jalan. semua dateline aku mampu siapkan. Jd jgn nak sindir-sindir. Kang ada gak yg kena makan penampar kaki. 

Di office dah ada pelbagai ragam dah. Ada yg jd tukang sindir, jd tukang "point finger", jd pelakon berjaya etc. Seriously....sgt letih dgn suasana kerja dah tak setenteram dulu... 












Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::



Zie MadinCopyright©

13 comments:

mama maman aka yana said...

biasa.. terlalu ramai yg nak jadi bos mengalahkan bos sendiri.. hahaha

Misz Mieza said...

Lantakkan ajelah Zie.. Keje kat mana2 pun kompem ada spesies cenggitu. Dorang tu dengki sebenarnya. Janji keje kita jalan & kita tak kaco keje dorang. Persyehtankan mereka! ^__^

:: Riri-Fatieha ::~ said...

betul kata misz mieza, kat mana2 pun memang ada spesis mcm ni. biasalah manusiakan, penuh dgn sifat cemburu dan hasad dengki. sabar je la zie. yg penting keje zie siap..

Noli@Ibu Wafa said...

sabar yer zie..anggap la asam garam kije opis gitu..pekakkan telinga jer..balik rumah ngadap mikail..lega!...

puan jari said...

samala dekat opis kita ne zie...annoying sgt kan...janji keje jalan sudah la.susah betul nak puaskan hati orang!

Zarena Heeney said...

mana-mana tempat pun ada jd mcm nie
yg penting kita sabar ataupun tidak

LiN IBRAHIM said...

Buat tak tau jer. Bos baya gaji bukan diorang. Saba n buat jer apa rutin ofis u

✿A I N A A✿ said...

annoyingnyaaa manusia macam ni... nak tunding jari je kerja, yg menunding tu xde kerja ke pula??? ntah2 dorang tu pun x siap kerja on time.. sabar jelah kak...

ct cheery said...

sabar ajelah wei..wat pekak aje..semua tempat keje ada golongan mcm tu

Pinkish Mumma said...

me too terkena tau...siap import kawan tok menambahkan sakit hati..walhal urusan dia kiter tak pernah care pon...dia tu dok 24jam bergayut je bley plak..pastu kt letak kat status fb...dah ade yg mereport plak..adeeehhh..:(

Pinkish Mumma said...

me too terkena tau...siap import kawan tok menambahkan sakit hati..walhal urusan dia kiter tak pernah care pon...dia tu dok 24jam bergayut je bley plak..pastu kt letak kat status fb...dah ade yg mereport plak..adeeehhh..:(

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Memang pun!! sofia pun tak suka situasi camni..tension layan kerenah org kan

regards,
Unsmiley

Cik Dee said...

bile bende ne happen kat zie..yaya teringat time yaya kerje kt tmpt lame dlu.. nk updated blog pun xboleh..nk sms nk bbm nak ape2 je dgn hp bagai semua xbleh..smpaikan dorg stalk ape yang yaya bt kat opis.pdhal kerja bkn xjln.tp entah la.disbbkn perangai dorg yng kepochi sgt tu yaya berhenti kerje.dh la sesama melayu..time puasa yaya kene stay opis nk kene jaga reception untill 6.45.. sedgkan org cina ada.xkan xleh ganti lak kan.mentang2 yaya bdk br time tu so dorg amek advantage lak.bler yaya dh hantar resign letter time tu br tergedik2 dorg cr org cina replace yaya ye place.do i care? ngat yaya memain ke nak berhenti.pls la jgn amek kesempatan diatas kemurahan hati org lain.yaya yg terkilan tu la time appraisal 0.5 markah je lg..tu pun berkira! so malas nk ingat dh.. asalkan dorg sedar la lps ne camner