Yayyy! Mikail Meniarap Sudah :)




Yayyyy!!! Dah pandai sikit-sikit dah Mikail meniarap koooo uols. Inilah saat yg zie tunggu-tunggu. Cam  down je zie bila org tanya ---> 


Manusia: Brapa bulan dah?
Zie: Masuk 5 bulan
Manusia: Dah meniarap ke?
Zie: belum lagi...
Manusia: Hah?! lambatnya. Anak saya masuk 3 bulan dah meniarap taw...bla bla bla.



 Ye la ye la...pantas lerrrrrrr anak kau belajar itu ini. Down giler zie dgr statement gnie-gnie. Ibarat cam kata anak aku lembap je secara tak langsung...panas taw hati dgr. Tp di sabarkan aje lah. Nasib lah if anak aku lambat nak itu ini...

...sibuk je. Pastu compare lak tue dgn anak dia itu ini. Haishh....nak anak diaaaaa je yg lebih. Ceh. Meluat aku. We'll see lah nanti...sabar je aku.








Cayanggggg anak mama ni. Tak kisah lah if mikail niarap umur 9 bulan ke apa...suka hati mikail lah kan. Itu kuasa ALLAH SWT... if anak kau dah pandai sekian-sekian, bersyukur pd ALLAH SWT ea. Jgn nak bermegah-megah and buat org lain rasa down...

...geram je aku nk bg pelempang kat mulut longkang org tu. According emak zie...lain budak lain caranya. Ada yg tak meniarap. Terus duduk then terus berjalan. Who knows Mikail 1 of them...kan kan. Hehe.

Pape pun, biarlah...malas layan manusia yg suka berbanding-banding gitu. Ngomong sama tangan deh.













Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
Zie Madini™ Store
-- Click SINI Untuk membeli Kolagen
Asli, Eskinol, Korean Fashion Clothes,
Baby clothes/product and beauty products

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Zie MadinCopyright©

18 comments:

Aeen said...

betul tu zie xyh layan orang mcm 2..setiap budak lain cara pembesaran dy...xkesah la lambat atau cepat pun kan...geram je..sebab semalam baru terjadi situasi mcm ni kat kite..huhu

GreenJade said...

betul tu bsyukur lah dgn apa adanya anak kite kan sis..

sy pn nyampah dgn org yg suka compare itu ini..suke ati anak kite lah lambat ke cepat..asal sihat cerdas n menyejukkan ati ibu selalu :)

Mizz Coki said...

iboh lalek ngan urang Zie.
anak mek dolok.. 1 thn 3 bulan baruk pandey bejalan, umur 5 thn baruk kelakar lancar mcm org dewasa. serba serbi lambat tp nektok, sapa berani celen nya kelaka??? lain baby lain pe'elnya. biasalah mulut puaka susah nak nutup.

Iena Marlyssa said...

lain anak lain perkembangannya..saye pun xsabar nak tunggu anak pandai meniarap dan merangkap..sian tgk dia asyik baring je..

~zack~ said...

semua baby progress die lain zie..lantak org nk ckp pe...jnji anak kte sht n aktif... =)

Lulu Caldina said...

yelah setiap budak tu berbeza. ada yang tak duduk, terus berdiri.. ada yang awal jalan, ada yang lambat, tapi semua tu normal, kecuali lah dia dah besar apa pun tak pandai kan.. comelnya mikail.. :)

ShA-RiFa Al-Jamalullail said...

peduli kan zie...stp baby lain2...ade yg lmbt meniarap tp cpt jln..bgitu jugak sblk ny...

ade bby yg x meniarap lngsng tau...mak ayah ny risau...last2 jln terus ko..

mikail comel! kimslm peluk cium kt dia...

Izan Ishak said...

sabar jelah ye zie. ada plak mulut2 yg gitu kan. yg pasti jgn risau kalau anak kita tak sama perkembangannya dgn org lain...

chaiyok2 mikail... meh kejar zayyan kat sini~

lina said...

ignore je kalo ade yang nak banding2kan progress anak. like my son baru 1 bulan setengah tapi dah byk sgt progress. risau gak cepat sgt everything.

i pun kena jugak cakap2 org bila my baby semangat sgt. he looks like 3 months tapi baru je 1 month ++.

biha said...

I'm your silent reader.ignore je org yg ckp cm2.setiap bdk perkembangannya berbeza.
jom jln2 my blog
supplementkeluarga.blogspot.com

Cik Dee said...

yeyyyy!!~ eh aunty lak excited.. yey.. nanti duduk..nanti jalan lak.. nanti dpt mulut.. siap la mama..kekeke.. comel la mikail ne..cayam2 aunty..

*zie biarkan org nk kate ape pun.yg penting tu anak kite.biar die cerdik pandai dgn cara dia sendiri.setiap anak ne ada cara dia sendiri.

Misz Mieza said...

Betul kata mak Zie tu.. Lain budak lain caranya.. Ada yang tak pandai meniarap, terus merangkak then jalan.. Jangan down2 dah, biasalah tu mulut manusia.. Kalau mulut tempayan boleh ditutup2, mulut manusia tak dapek nak tutup.. Lantakkan je ler.. =)

Eina Sakinah said...

comelnyaaa baby mikail :)

Eina Sakinah said...

comelnyaaa baby mikail :)

mrs kayrul said...

sabar je la zie...lain anak lain peringkat pembesaran dia...abaikan cakap2 org macam tue

FloraGrace said...

berdasarkan apa yang saya tahu, setiap budak ada stages dia sendiri sama ada meniarap,berjalan even bercakap.. mcm klau kat sekolah, ada sesetengah budak lambat nak bercakap bukan sebab mereka bodoh or bisu but belum ada 'readiness'. =)

Syuhada Salleh said...

Sbrkan je kak zie..bdk2 ni depend jgk..mcm yg mak kakzie ckp..ada yg dh bleh yg nie, ada yg bleh yg tu dah..hehe

[sutera kasih] said...

Ya Allah...cutenya mikail..bulat ehh matanya, gerammmmm hehe