Google Solid Food Untuk Baby Berumur 6 Bulan




Hujung bulan ni, genap ler mikail berumur 6 bulan. So...it will be time utk perkenalkan solid food buat baby Mikail...hehe. Zie selaku sorg ibu yg nak anak dapatkan makanan yg terbaik dan berkhasiat...harus kooo rajin pi google search...hihi :P

First of all...zie perlukan ini

::
::
::
::
::





Baby cubes :) Utk storekan solid foods mikail yg sudah di blender nanti. Kat mana nak cari ea? Ermm...nak cari kat Poppies di The Spring lah. Nak cari yg baby cubes yg berbentuk super comel...hehe







Zie sgttt sgttt terberkenan dgn Boon squirt ni taw. Katner nk cari ea? Kalau google, ada yg jual secara on9. Sgt comel n senang di gunakan. Cam takyah susah² bermangkuk bagai. Picit je benda alah tu...

...kuar ler makanan tu ke mulut baby. Hehhe. Nak yg iniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D






**Click to enlarge**



Nah...ni dia carta pemakanan baby mengikut umur dia ek. Buat ibu yg beranak sulung mcm zie...yg still zero basic ni...harus kooo refer carta makanan ni. Boleh nanti anak membesar dgn sihat dan cerdik...aminnn. hehe

...but bubur campur kicap or nestum, will be a big NO NO la ek. Doktor pun x kasi weols kasi baby makan tu. Tak baik utk kesihatan baby katanya. Ok, noted ^_^ Tak sbr nak bagi mikail makan...hehe













Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::








Zie MadinCopyright©

9 comments:

genuine1224 said...

seach kat FB HSFFYB. group tu ada bincangkan do and dont utk solid food baby. resipi pun banyak.. try la. kat blog saya pun ada sket2 resipi baby. utk 6m senang je nak buat.. gud luck

✿A I N A A✿ said...

esok ena ada anak pun, akan jadi macam sis an.. huuu... first time tahu pasal Boon squirt tu... ingatkan botol air... comelnyaaaaaaaaaa

~♥dieyba_baby♥~ said...

thanks for you info.. bgus juga kan.. diba pun first baby nie.. heheheheh thanks akak :)

Izzati Asyraf said...

http://sayabloggerbaru2012.blogspot.com/search/label/Solid%20Food

Sharing is caring..

ejulz said...

kiut.. :)

Jom join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges dari @Cenderahati Akamika Gift. Dan rebut hadiah2 menarik yang lain.. ^_^

http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

umie said...

rasanya adala jual Boon squirt ya tp x la sekacak nak dlm gambar ya tp kmk lupak brand apa sb kmk pernah meli utk anak buah kmk...

*Vivilicious* said...

ada brand Nuby kat Anakku outlet ada jual susu gia. try lah crk..hehe

azizah :) said...

heee excited kan bagi baby makan umur 6bulan.harap2 mikail terima..

Rosmiza Ali said...

Macam best jer yang pakai picit2 tu.. Senang kan ? Tak payah susah2 nak bermangkuk segala.. =)