Maybe Takat Tu Je Rezeki Kot



**Hehe...pinjam gambar duit hubby dulu sbg hiasan :P**



Semalam petang, recieved a call dari CIMB bank. Pegawai bank tu gtaw zie, yg dorg finally dapat kesan  duit zie dalam ATM mesin tu. However...katanya, amount yg dorg dpt kesan hanya RM3,400 instead of RM3,500....hemprhhh.

...i was like "HAH?!"... Gnie conversation weols :(


Pegawai Bank: Kami sudah dpt kesan wang awak. Tp kami hanya berjayakesan sebanyak RM3,400 je, puan.
Zie Madini: Hah?! **nada terkejut + hampa** Jadi camne dgn RM100 yg
short tu ye?
Pegawai Bank: Yang itu, saya tak tahu, Puan. Kami hanya dapat kesan
jumlah byk tu je...bla bla bla bla
Zie Madini: Hemprhhh **tarik nafas kecewa**.. takpe lah. Mana-mana lah
Its better than nothing. Janji tak byk sgt kurang. Jadi bila saya boleh dapat
balik duit saya?
Pegawai Bank: Petang ni kami akan masukkan ke dalam akaun puan. Esok
baru puan boleh withdraw wang tersebut.
Zie Madini: Oh...ok lah. Thank you ye.

Bila zie gtaw kat boss zie tentang this result, boss zie sgt unhappy dgn pihak bank. Dia suruh zie fight back n dia willing to help zie dapatkan balik my RM100 tu. Tp zie kata kat my boss...takpe lah. Halal kan aje lah. Malas nk pjgkan kes ni...

...Tp itu lah...boss and other colleagues and friends, semua tak puas hati. Hasut zie utk fight habis-habisan. Tp zie...biarlah. Zie anggap itu bukan rezeki zie. Maybe rezeki org lain. Zie nk fight lebih-lebih pun tak guna. Takde bukti pun...

...entah percaya, entah tidak ke org. Drpd turun naik bank urusankan...better halalkan aje. Siapa tahu, Zie hilang RM100...ALLAH SWT ganti balik 1K...hehehe. Aminnnn. Pape pun, syukurlah zie dpt balik my money w/pun tidak in full amount :)












Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
AMY AMEERA MEKU-UP
-- Click SINI :) Siapa yg memerlukan
khidmat andaman utk nikah, sanding,
tunang, dinner etc ....MUST hired Amy
Ameera!!! Why??? coz her touch mmg
sgt superb! Dijamin tak akan menyesal ^_-

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::









Zie MadinCopyright©

12 comments:

maria firdz said...

Brtul3.... Byk lh tu dpt...dr xde lgsung... Slh tu mmg slh...tpi Allah thu hikmhnya kn... Mgkin de rezeki lain yg lbih baik...

Cik Puan Nor said...

salam..

laaa..siannye kat zie..kadang2 org bank dorg ni ambik kesempatan ngan masalah kita..entah2 RM100 tu dah masuk poket dorg..mana tau kan.. dorg pikir sbb zie x de bukti eg. resit ker..so dorg boleh ler ambik kesempatan..

eg..like my husband, buat personal loan..dorg charge mcm2..insurance cover sampai 2..last2 ktorg dpt sikit jer duit tu..bile weols nak cancel kan balik salah satu insurance tu..mcm2 dorg mintak..suh buat surat ler apa ler..masa nak duit ktorg tu x der ler plak brief betul2..pandai ler dorg ni buat duit atas angin..that will be 1st & last ktorg buat Personal Loan..benci!!

Lulu Caldina said...

ish... itulah kdg-kdg lebih baik redha.. semoga rezeki zie lebih murah lepas ni..amin

Ima Salsuzaima said...

ala.boleh pulak camya.tp sikhal lah kak mun ktk dah ikhlaskan & halalkan.moga rezeki bertambah lagi.amin..:)

Nory Zoulkefle said...

fuhhh,rm100 pon duit jgak tu,Zie...

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Huishh even rm100 pun, tp sebabkan ianya disebabkan kecuaian pihak bank..tu yg bwt sofia rs ramai yg bengang..dan dgn jwpn dr pihak bank "tak tahu" mmg tak blh nk terima..

yela..redha n berserah je pd Allah swt..insya-allah, Allah mengetahui yang terbaik untuk kita ea zie..

regards,
Unsmiley

Pinkbubblegumprincess said...

kadang-kadang rm100 yg kurang, nanti dapat duit lebih dari yang hilang..ada hikmah di sebalik kejadian

http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

adianiez AIDA said...

rezeki zie di tempat lain in shaa Allah...

Rosmiza Ali said...

Betul jugak kata Zie tu.. Mungkin bukan rezeki Zie RM100 tu.. Halalkan jela.. Wat penin kepala jer nak pikir2 lagi.. In Shaa Allah, ada rezeki lain utk Zie.. =)

[sutera kasih] said...

aihhh...knk ya..tkt kmk dgr ehh..huhu tp syukur juak walau xdpt full, sik hal, in shaa Allah ada rezeki lain kali kak oh :)

Syuhada Salleh said...

mybe rm100 utk cas servis kot..hee

eyqaaman. said...

Xpa kak zie..ada juak rezeki kitak Allah gantikan kelak aaa.. :)