Bawa Mikail Ke Child Specialist




Pada hari Jumaat lepas...balik je kerja, terus zie berkemas-kemas utk bawa Mikail gi child specialist ni. Sebab ubat yg doktor beri di klinik Astana dulu tak beri apa-apa perubahan kat Mikail. Makin teruk je zie tgk batuk Mikail...

..Kak Midah yg rekemen zie bawa mikail ke sini. Since zie tak familiar dgn tempat ni, zie suruh abg bol (hubby akak) yg drive...hehe











Kat dalam kinik ni best kooo uols. Terdapat banyakkkkkk mainan. Apa lagi si kecik zie ni. Terus tangan dia terkapai-kapai nk main mainan kat atas meja tu. hehe. So cute! Lemah-lemah pun still gak nak bermain ek, sayang? :)










Ni time dia kena nab kat dalan nab's room. Kali ni tak nangis kooo mikail kena nab. Nab ni bukan sebab mikail ada asthma ek uols. Mintak simpang lah. Mikail kena nab sebab nak clearkan kahak kat dada dia. So that dia x rasa sesak sgt.

...tertido-tido je dia kena nab. Hehe. Kesian anak mama. Bagi kat mama ek sakit tu ek sayang. Mama sakit, mikail sembuh ea :)





 

Lepas nab, sementara tunggu di panggil jumpa doktor lagi...kak Midah bawa mikail gi main mainan yg ada kat atas meja dalam bilik nab tu. Service kat sini sgtttt best taw. Tak macam service kat Klinik Astana. Doktok mmg bgs...tp nurse dia muka bagai apa entah layan patient.

...kat sini tak. Nurse semua friendly :) Thumbs up





Byk nyaaaaa ubat mikail. Kesian anak mama terpaksa telan ubat yg begitu banyak. Serik dah zie nk bawa mikail balik Sri Aman lagi. Gara-gara balik dari Sri Aman lah Mikail jd demam teruk. Zie akan tunggu Mikail dah berumur setahun gitu....

...baru zie berani bawa dia gi Sri Aman lagi jumpa papa dia. Lepas ni, terpaksa ler zie n hubby berkorban tak jumpa sekiranya hubby tak leh balik kcuhing demi anak tercinta. Tak dapat travel jauh Mikail... :(










Blog Pilihan Entry Ini 
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Zie MadinCopyright©

10 comments:

Mizz Coki said...

Otedah baby Mikail.. auk nang miak sik tahan bah deng. kamek heran ada kwn kamek ngembak baby sampey travel ke bandung arum bulak baru abis ambin.

Dilakochan said...

Alahai..kesian anak kecil ni..

Zie try Jerslin oil.

Kakak kite duk sapukan dekat hero2 dia klw duk batuk kahak.. Sapu kat leher n dada.

Alhamdulillah, ok.
Mmg standby jerslin oil tu kt rumah n dlm travel bag.

Mr feckry said...

comel gile mikail ni

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

bagusnyaa layanan dorang kat klinik ni... nama pun klinik budak2 kan... semoga mikail cepat sembuh.. insyaAllah...

Syuhadah Razali said...

Akakk...adah mmg setia gle BC blog akk..everyday..hihi..pkmbngn Mikail adah ikut..kita ada baby boy..hihi..pndpat adah..akak jangan stop bawak Mikail Jalan jauh...bagi dia biasa ...mungkin dia pent.. Dan maybe terdedah dengan aircond..pakaian kasi sesuai dengan keadaan... adah bbiasakan asyraaf travel since lepas hari.. so far asyraaf tak meragam... kesian kat ayahnya rindu kat anak...hihi..pndapat adah Jew tau nie...

Cik Tanpa Nama said...

comelnye mikail!

MyraQhairel said...

bagusla dah bawak jmpa specialist..Mikail ni kecil lagi...tak leh travel jejauh...myra dulu bawak si Syahmi pon masa dia umur 7 bulan..tu pun kene standby ubt ubt dia kot kot dia kalah dgn long way distance....semoga batuk mikail cpt sembuh yer...Comel mikail ~~~

zarena heeney said...

mmg blh tertidor kan klu kena nab

mas saari said...

kalau boleh elakkan bg ubat zie.. tak elok sgt utk baby sebesar mikail.. cuba bg madu, boleh baikkan batuk jugak..

AR RaYyan PunYa KeDai said...

dan klu bole jgk elakkn nab utk baby 。bb sy pun cmtu dlu n doc sndri nasihatkn bb x dgalakkn utk nab ,ksian dia so doc bg ubt cecair utk kahak n kahak tu keluar melalui najis ,alhmdulillah brkesan n kita jg sapu jerslin oil n spray sterimar kt idung ,lps ni klu bole jgn pkai nab lg yer