Dorang Punya Salah, Aku Plak Di Persalahkan???




Semalam kan zie bawa Mikail gi monthly check up. Baruuuuuu lah zie tahu yg selama ini nurse kat situ salah kira umur nak aku. Boleh dorg saya mikail baru berusia 4 bulan??? Aduhaiiii.... :( gara-gara itu, mikail nyer 5 months injection terpaksa di bagi semalam. 

...Tang tu takpe. Boleh di maafkan. Tp part this nurse try to put the blame on me ler yg bikin zie sakit hati. Hello! this is my 1st child okeh. Sure lah aku lurus bendul percaya bulat-bulat dgn apa yg nurse tulis. 

Nak check sendiri...bukannya reti baca tulisan dorg yg more ke medic words :(


Nurse: ...haa, yg awak tak gi bagitahu umur anak awak
tu brapa dgn nurse, kenapa?

Zie: Errr...setahu saya, setiap kali dorg mula check, dorg sendiri akan tanya brapa umur my baby. So for sure lah saya ada gtaw.

Nurse: **diam kejap...cari akal mungkin** ... lain kali, if awak tahu yg anak awak harus ambil injection tp awak tgk nurse tak bagi, sila bagi tahu. Skrg siapa yg susah.

Zie: **malas nk bersoal jawap lagi" ... baiklah kalau gitu.

Nurse: Awak kena alert bla bla bla... **berceramah**


Keluar dari situ dgn hati yg bengkak kooo aku uols :( Kuat plak tu dia marah zie. Hello! It supposed to be ur responsibility dlm buat kerja. Sebab itu lah, time check baby dan buat kerja...jgn bercakap! ini tak...sambil check, sambil berborak...

...pastu bila ada masalah, salahkan patient. Hemprhh...sabar je lah aku.






Kat paha tu ler mikail kena injection. Cian tgk dia kena inject td. Tercebik-cebik dia nangis. Tp kejappppp je dia nangis taw. Tak sampai pun seminit...hehe. That's my son! hehehe. Dlm perjalan balik, tertido dia...

...Berat mikail gara-gara demam n kurang selera nyusu n makan, menurun kooo uols :( Mendadak menurun. Dari 8kg ke 6.6kg :( Sikittttt je lagi nak masuk dlm garis kuning kat carta berat dia :(












Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
Zie Madini™ Store
-- Click SINI Untuk membeli Kolagen
Asli, Eskinol, Korean Fashion Clothes,
Baby clothes/product and beauty products

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Zie MadinCopyright©

9 comments:

KhaiZa said...

Ala siannya mikail

zarena heeney said...

kena kerapka bg minum susu
dan makanan tambahan tu

cian mikail

Phat said...

camne la leh jadi camtu memain betul la nurse tu

CHU MAJORFLAVA said...

cian mika..;(..lak yak maluk nurse ya

genuine1224 said...

alah, nurse kat klinik kesihatan ni kat mana2 pun sama je kan? buat keja xbnyk mana, sembang je lebih. anak yg pun dah kena.diorg boleh lupa cucuk! hadoihhh

ShA-RiFa Al-Jamalullail said...

cian ny..berat makin turun..zie cuba tukar susu mikail..cuba yg lain, kdg2 baby nie cepat jemu.... zie bleh mix kan susu dgn plain rice cereal. cereal nie bkn mcm nestum tue..organic cereal yg plain, no sugar/salt..

klu zie nk tau..nnt sha explain kt fb yea..sha ade try kasi umair skit..dia suka..

ShA-RiFa Al-Jamalullail said...

rs sedih sbb mikail sebaya dgn my baby..dua2 pun sm tembam...zie cuba kasi kurma pd baby..

sha sllu bgi air kurma pd baby...guna kurma yg buah tue taw, jgn kasi yg ready made punya jus..

get well soon mikail..
aunty suka tgk mikail...mikail comel sgt2...

ShuhaidaSaad said...

mulut lagi banyak berjalan dari tangan. pastu nak salahkan patient. sabar je kak zie. inject die balik, baru tau. bebel je..hahahha

Dila Abdullah said...

sama jer kat tpt dila... nurse semua sebok nk bergosip...