PadaNYA Ku Berserah dan PadanNYA Ku Titipkan Suami Ku....




Luruh segala kekuatan zie selama ini. Gugur je rasa jantung, retak menanti belah bila this morning husband zie bagi new information tentang di mana lagi dia akan di hantar utk call of duty lagi, Seriously uols, tempt yg sgtttt sgttt zie takutkan dia di hantar, tempat itulah yg dia akan di hantar.

Entah ada ke line kat sana nanti...pun tak tahu. Kalau lost contact, what will happen to me here, uols :( Hidup dlm keadaan tidak tenteram. Hati sentiasa berdebar-debar. Zie dh tak nak nangis lg dah. Zie tak nak iringkan pemergian husband bertugas dgn air mati. Tak nak dah!

,,,menangis air mata darah sekali pun, call of duty tetap call of duty. Zie harus iringi dgn doa. Bila Mikail dah besar nanti...jgn harap zie nk izinkan Mikail jd polis/tentera. Zie tak nak dah lalui semua ini lagi. Zie tak nak dah selalu di tinggalkan selama berbulan-bulan demi negara lagi.

...cukup lah hanya ayahnya sahaja yg jd pejuang. Cukuplah hanya ayahnya sahaja yg zie perlu kongsikan dgn negara. Mikail jangan, mama tak izinkan! dan skrg, zie harus berpura-pura teruskan hidup sprt org awam yg lain. Hanya mempercayai media. Media kata keadaan terkawal...yes thats it. Zie akan berpura-pura tak tahu hal sebenar.

Yang zie harapkan,  semoga dalang utama pencerobahan ini akan ke muka pengadilan. Tak kisah lah sapa....janji dalang semua ini akan menerima akibat! And to those yg menghina dan memperlekehkan anggota keselamatan....mudahan ahli keluarga uols akan menjadi sebahagian dr anggota keselamatan in future.

..supaya korg tahu apa yg weols (isteri/family anggota) rasa. The world is round...remember that always.










Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
MY Life Fara
-- Click SINI Untuk membeli produk
kecantikkan seperti Felinna Inchloss,
Ehypra dan banyak lagi :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Zie MadinCopyright©

16 comments:

Amieynna said...

Menitis airmata baca entry Zie.
Harap Zie tabah.
Doa banyak2 Zie.
In sha Allah hubby Zie selamat.

nUR_rOsALiNdA said...

Zie,
Sedih akak baca entry Zie ni.. Sabar ye..In Shaa Allah suami Zie selamat pergi dan kembali..

And Yes....The world is round..Mana tau akan dtg ahli keluarga mereka pula yg akan jadi pasukan keselamatan negara..

ahmad zikron said...

kuatkan semangat dan doakan supaya misi anggota keselamatan untuk jaga keselamatan negara kita berjaya dan selamat pulang. insyaallah dengan berkat doa kita semua rakyat malaysia akan mendapat keredhaan daripadaNya..amin...

Buret said...

Semangat..Keep in smile

Zee Suhaini said...

selamat bertugas pada husband zie ye..moga selamat pergi dan kembali..

Fadzillah Kamarudin said...

kuatkan semangat zie ya...
doakan semoga smuanya selamat...
amin...

SYANI said...

Sabar banayk2 Zie... serahkan semuanya pada Allah.. semoga Allah akan melindungi suami Zie.

Aleeya Atinza Saaid said...

tabah lah zie...suami zie perwira negara...semoga zie n mikhail tabah dan jgn risau kami semua mendoakan perwira2 kita selamat pergi dan selamat kembali...amen...

Zura Zue said...

sabar byk2 ye zie..

Puteri Panda said...

kak zie tabahkan hati ya. mudah-mudahan dalang disebalik pencerobohan tu akan terima balasannya. Amin.

Luv like this.... said...

sabar ye zie...iringi pemergian suami dgn doa tulus.kami semua mendoakan ke sejahteraan suami zie dan juga seluruh warga pejuang y lain...

moga selamat pergi dan selamat kembali :)

Ema Rie said...

nak nangis jugak boleh x?

Mulan dah pernah rasa ditinggalkan... tapi suami Mulan businessman... bukan polis/tentera... dia outstation jer... walaupun x sampai sebulan tetap terasa jugak... paling lama 2 minggu... memang perit sebab kena survive sorang-sorang...

for zie, insyaallah.. doa kan semua selamat...

azizah :) said...

kak.. jijah juga merasai apa yg akak rasa..selalu di tinggalkan suami kerana tanggungjawab suami pada negara..

sebagai isteri polis/tentera, emosi kita pasti lebih hebat ketahanannya.. sebab sebelum kita kawen lagi kita dah tahu tugasnya..takpe kak.. sebagai isteri pejuang negera kita mesti teguh, kental, kuat dan bersemangat sebab mereka memilih n berani untk menyahut cabaran demi tugas mereka..

sejujurnya...bila jijah punya anak nanti..ingin jijah mengatakan kepada anak, bila besar nanti jangan jadi polis dan tentera...mama tidak mahu rasa perit ditinggalkan lagi tapi, jika sudah darah perwira yang mengalir di dalam tubuh tiada apa yang mampu melawan setiap takdirnya...

semoga Allah S.W.T sentiasa melindungi dan memberkati setiap anggota yang menjaga keamanan negara kita dan untuk suami kak zie juga..Amin


Miss AnisSensuous said...

Tabah ye zie..solat hajat banyak-banyak supaya hubby zie selamat dekat sana..

asha said...

sabar k zie, tok dugaan ktk kali tok. ya memang cm ya bila kita jadi laki polis.. doakan k. wpun bukan hubby kmk yang kenak hantar kali tok. tapi ada sepupu kamek pon kenak kat sia. 2 pdrm 1 tentera.. kita sama doakan untuk cidak k. jangan sedih o :).. ktk kena kuat utk mikhail

edda(",) said...

zie... i feel you...

my fiance pon dah gerak ke SABAH untuk menjaga perairan disana... hope semuanye akan okey... pray for them...

kita patut bangga sebab kita ada PEJUANG dalam keluarga.. abaikan LALAT2 yang mengutuk pejuang negara..

keep smile