Uols pun Begini Jugak Tak? Hehe






Hehehe...siap berlabel² bagai kooo. Gnie lah every month nanti uols. Once gaji dah masuk...akan asing²kan sekian² amount utk byr bill, rumah etc². Bayar bill je dah cost RM1,400...uwaaaa!!! Pokaiiiiiiiiiiiiiiii.

...haduihhh...Kalau tak di asing² cam gnie dulu. terrrrbelanja nanti. naya koo. Biar sendiri tak makan lunch, janji semua yg perlu di bayar...semua dh settle. Nasib baik belanja dapur dan kereta zie, hubby yg bayar. 

....kalau tidak... **gulppp gulppp** setiap bulan duit mengalir mcm ari :(









Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
MY Life Fara
-- Click SINI Untuk membeli produk
kecantikkan seperti Felinna Inchloss,
Ehypra dan banyak lagi :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Zie MadinCopyright©

8 comments:

:: Riri-Fatieha ::~ said...

Yup memang kena buat mcm ni. Kita pun buat tp tak de la smpi bersampul mcm zie. Huhuhu... Yg penting duit saving kena ketepikan dulu.. kalau lmbt nanti kena shopping. hik hik hik...

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Amboii bagus juga idea buat macam ni.... sbb ena ni jenis yg boros... lepas ni nak buat camni... even bukan kne bayar bil apa semua tapi nak berjimat

cik chinta said...

sm r. ttiap bln dpt je gji da list nk byr apa. eh...zie byr umah? da bli umah ek?

+kasih+ said...

sama ngn saya.. Bila tiba gaji jer duit yang patut diketepikan memang kena ketepikan. Kalau x memang x sampai ujung bulanlah jawabnya.. hehehe.. Tambah2 skrg nie nafsu shopping makin membuak2.. hehehe...

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Hehe betul2...mmg harus setlekan hutang awal2..sofia pun sama..tkt terguna nanti..mmg nayo!!

regards,
Unsmiley


zarena heeney said...

sama jea la kita zie
bayar setiap bulan kena bahagiakan dua
separuh ena bayar separuh hubby bayar

Rosmiza Ali said...

Tak pernah pulak buat macam ni.. Sekadar list kan je.. Tapi bagus gak kalau buat cani kan ? Lepas ni boleh la apply cara ni.. =)

M.A.M.A said...

Ok ya dah byr masuk byr rumah 1400. Kmk org tok byr rumah & keta jak 2500. Lum campur bil, susu, pampers, brg dapo, saving & pocket money kmk and anak2. Huhu. Tp bil astro autodebit, senang. Nasib bait keta yg hsband kmk brik ya dah hbs byr. Sebuah keta gk still ada 4 yrs nk settle. Keta & rumah transfer akaun jak. Ambik snang. Ingat kmk msh keja dolok salu kwn mek mdh ngn kmk, suk time payday tp nangga duit byk 5 minit jak. Hahahaha..