Cuak Seketika... Tragedi Malam Minggu :(




Lately ni kan uols, zie mmg selalu sakit² :( Health problem zie time zaman muda belia dulu datang menyerang lagi... uwaaaa! Agaknya hormon kembali muda kot **HAHA** :P Alkisah... ceaa, ber-alkisah bagai siot...kihkihkih.

...mlm minggu lepas, zie kena serangan heartburn + kembung perut yg sgt kronik. So hubby terus bawa gi klinik swasta at first. Then doktor di klinik swasta bagi surat refer ke hospital. Cuak kooo time tu. 

Doktor swasta kata, takut ada something wrong dgn kawasan di bahagian operate dulu and suruh doktor di hospital x-ray.




Before X-ray...zie kena check whether zie pregnant sebab zie delay 1 month period. Tp result...negative. So boleh proceed X-ray. Ni nk bebel part tekan loceng ni. Time zie hantar sample air kencing kat bahagian check UPT, zie tekan 2x sebab tak perasan dgn note yg tertampal di dinding...

...apa lg, kena "sembur" ler yg pekerja yg bertugas dgn kata² pedas. So bila come to X-ray part, ok lah...zie jd budak baik, tekan sekali je ikut arahan coz tak nak kena "sembur" lg. Lama kooo zie n hubby tunggu. Nak tekan lg...takut kena marah. 

So mcm org bodo ler tunggu kat ctue. Then last² ada lah sorg guy keluar then baruuu ler dorg perasaan ada pesakit???!!! CEHHH!!! Apa lagi...turn zie plak yg sembur dorg. Ada aku kesah? Hambik kau sebijik...hoho.






Peneman yg setia :) Dari jam 11pm - 3am baru urusan selesai. Kesian hubby, asal dia balik kuching je, gerenti zie sakit² :( Bila dia balik je, kompom akan jaga bini sakit. Sabar ek sayang, ALLAH SWT sdg menduga kesabaran mu :)

...Back to story, selepas X-ray...doktor sahkan takde apa² masalah dgn kawasan operate dulu. Hanya zie byk aisid yg buatkan perut kembung and heartburn. Fuhh...lega :) Sekurang²nya tak perlu di operate lg.










Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::








Zie MadinCopyright©

5 comments:

siti said...

Alhamdulilah,risau sungguh bila baca title td.Get well soon sis :)

ct cheery said...

wah..ngeri.pape pun take care yeh zie....

atty's said...

takecare zie..semoga zie sehat selalu.

ima salsuzaima said...

haha.. harus sembur kak..padan muka diorg.. ktk bh kak kuat makan. ya lah bnyk aisid.. toxin2..hihi

toink toink toinkk

mrs kayrul said...

alhamdulillah...mujur semuanya ok...jgn stress keja nanti sakit plak...jaga kesihatan tau zie