Majun buatan Orang Kampung




Rasanya siapa yg dah beranak, for sure kenal apakah benda ini, kan kan? Hehe. Di sarawak, ini di panggil Majun. Tak tahu kat semenanjung panggil dgn nama yg sama ataupun tak. Sepatutnya....time berpantang dulu zie dh mula amalkan...

...tapi ko tahu ler dg aku ni kooo uols. Payah nak makan ubat kampung. 100% ubat moden. Sudahnya sendiri yg mengelupur sakit...hehe. Kebaikkan majun ini adalah utk panaskan perut :) Ianya di perbuat daripada pelbagai herba.

Ni zie tempah dari nenek kakak ipar zie. Dia bidan satu ketika dulu ^_- Sedap taw..sehari zie makan half dari bulatan itu. Haha :P sepatutnya org sehari sebulat tu...kehkehkeh. Ok ler tu kan :P Daripada nan hado








Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::





Zie MadinCopyright©

5 comments:

~♥dieyba_baby♥~ said...

xpernah dengar plak.. and diba pun xmakan masa mgandung or lepas salin.. sbb x thu ape bnde tu.. heheheh

Myra Jay said...

Kat semenanjung pun panggik Ma'jun jugak Yunk :D

Siti Asiah said...

Aah kat sini pun pgil maajun jugak. nnt boleh tpah ngan Zie kew?...kat tpat Asiah ni ssh dah nk dapatkan maajun ni...huhu

Rosmiza Ali said...

Macam besar je kalau tengok gambar ni.. Besar mana tu Zie?

cik chinta said...

zie bgtaula ap jd lps mkn, kot best, nk jg bli dgn zie