Nah Dah Batuk Nih :(




Sobsobsob...dah berapa jenis ubat dah di telan. Dah ke sana sini klinik di pergi...still gak batuk ni tak sembuh² :( Dah hampir 3 minggu sudah. Siapa duduk kat kuching, boleh tak suggest kat zie klinik mana yg ubat batuk mujarab...

...ataupun, if sapa² tahu cara tradisional sembuhkan batuk...pun boleh gak bg cadangan. Sebab letih dah zie setiap hari makan ubat. Ada kang terketagih dgn ubat batuk kang aku nanti...huhu :( Please help...






Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
TREENEA2U.COM
-- Click SINI utk view blog :) Jom beli
produk kesihatan Treenea ^_-


:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::








Zie MadinCopyright©

6 comments:

Aniz Wonderland said...

salam zie...kecian ngan zie..standard lah if batuk dah serang mmg payah giler nak baik..de gak yang batuk amek mase smpi setengah tahun..kadang2 setahun..pressure lau cmtu berterusan..nh ade petue dari arwah mak saye tau..zie try lah coz dulu along saye pun salu cmtu..then amalkan petue nh, alhamdulillah 3x minum dah ok...zie amek halia tumbuk kan dah amek air nye je then cmpur madu sedikit.kire sesudu je then minum sebelum tdo..inysaAllah and istiqamah..baik

~♥dieyba_baby♥~ said...

AKAK CUBA MAKAN AISKRIM VANILLA.. IN SHA ALLAH OK..

zarena heeney said...

ena dulu lama gak batuk
last2 guna yg tradisional punya
letak lemon dan halia dlm madu
biarkan simpan seharian
esoknya baru minum
amalkan minum sesudu waktu pg dan sblm tidor
in sya Allah batuk akan hilang

yusraliyana said...

Salam Kak Zie,

ade petua yg sy bace & alhamdulillah menjadi kat saye..

sebelum tidur, sapu vicks or minyak panas kat tapak kaki.. (sy sapu sampai betis) then pakai stokin..

insyaAllah berkurangan..

ArELeEz said...

ade 2 petua:-

1) 1 sudu kicap masin + 1 sudu kecil jus limau nipis. minum belah malam je.

2) blend 1 inci halia, tapis jusnye, campur air masak / suam sket then, minum.

in shaa allah..

CHU MAJORFLAVA said...

hehe mek setiap pagi batok terok, hampus sahom..huhu..sikpa batuk bagus pakey jantung...=)