Result Pap Smears Yang Sgt Mengecewakan Hati :(




Pagi uols. Entry pagi ini khas utk perempuan yg akan/sudah menjalani pap smears terutama sekali utk yg 1st time buat mcm zie. Ini khas utk mereka yg menerima khidmat dari klinik kerajaan. Zie nak ingatkan kat uols, if dorg kata,

"If result apa masalah, kami akan call awak. If kmk tak call dlm masa seminggu, bermakna takde apa-apa masalah lah ye. Then next visit, baru awak tanya utk tgk result"

Well, zie nasihatkan, JANGAN DENGAR. If seminggu dah berlalu dorg tak call...jgn jd lurus bendul mcm zie and percaya bulat-bulat, uols MESTI CALL dorg utk tanya mcm mana result. Because nak tahu apa terjadi kat zie??? Ok zie ringkaskan story...

Zie buat pap smears pd April, next visit bulan 6 td. 2 bulan lepas itu baru zie di kejutkn dgn news ttg result pap smears zie. Rupanya dorg tak look though. Once dorg look through...rupanya my pap smears result tak ok :(

Patutlah lately ni zie selalu sakit kat bahagian tu. Zie ingat zie nak period ke apa...rupanya benda lain and i was been told 2 months after zie buat pemeriksaan? Sgtt sgttt kecewa dgn dorg. Kecuaian / kemalasan / sikap sambil lewa dorg tu mengancam nyawa zie.

...Nak tahu apa action yg dorg buat utk cover dorg nyer silap, suruh zie buat pap smears sekali lagi pd bulan october then baru akan suruh zie refer doktor. Ye la...if dorg refer zie terus dgn doktor n ckp dorg terlepas pandang...dorg in deep shit. Pandai kai selamatkan kerjaya kau ek. Nyawa aku kau tak fikir...

Well...i am not going to wait. Waiting means...risking my own life. Zie dah tak harapkan dorg. Zie akan menerima rawatan susulan di hospital swasta starting now. No way i'm going to let those irresponsible peoples involved in my case lagi.











Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::



Zie MadinCopyright©

9 comments:

ikafantasi said...

nape yg x ok zie?

mama maman aka yana said...

seriusly teruknya diorg nih... giler la

Rosmiza Ali said...

Teruknya servis dorang nih? Dah 2 bulan baru nk bagitau result? Adui..

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

teruknyaa servis dorang.. kesian akk.. sabar ye kak, Allah nak bg akk pertunjuklah tu.. lepas ni kena berhati2

atty's said...

teruk betul servis..itulah kerja tak ikhlas..harap zie tabah ye.semoga semuanya dipermudahkan .

M.A.M.A said...

Zie, ktk blh plh pap smear kat klinik luar. Ktk try dkat klinik syafa sblh sendayu tggi kat area satok. Doc empuan. X juak mahal dlm rm60, ktk blh tyk lah kat sia. Mun ktk plh d hosp.swasta, mahal unless ktk ada panel. Doc kat klinik syafaa pakar sakit puan, u can try dear.

M.A.M.A said...

Smbg gk, mcm ktk dah d suspect result x ok, mun ktk direct ke hosp.swasta ktk akan d refer dgn specialist which will cost u hundreds or mayb thousands ringgit. Kmk dah survey d normah and kpj, mmg berapi. Ya mek suggest d klinik syafaa, ktk plh pap d sia utk 2nd opinion. Mun result stgll sama, kelaknya akan brik option ngn ktk.

M.A.M.A said...

Nak salahkan cdak 100% pun i think, not fair la dear. Coz cdak entertain so many patients everyday. Calm down and just wait for your next period then you do the pap test again. Bg kmk, kerajaan or swasta, sama jak coz nurse & doc kat gov.clinic/ hosp.semua terlatih. Just that di gov.clinic/ hosp., there are too many patients dgn mcm2 kerenah & ragam. Doc or nurse pun pande angol. Hehe..

Insya Allah la xda papa ya. Maybe it's just inflammationary exuate (jangkitan) kat urine, bladder that needs antibiotic. Whatever it is, do 2nd test. Cheer up dear ;)

mrs kayrul said...

harap2 takde masalah besar...kayrul dulu pun buat pap smear kat klinik swasta....cepat jer dapat result