Jalan-Jalan Cari Makan di Nasi Kuning :)






Hari tu before ke rumah mentua (setiap minggu rutin harian memang wajib ke rumah mentua ^_^), Weols tiga beranak nak mengisi perut dulu. Kelaparan kooo aku noks. Nak masak tak sempat sebab jadual terlampau packed :(

....Zie have to ke hulu ke hilir drive sana, drive sini. Buat kerja rumah lagi, bagi makan mikail, then ambil hubby di Pulapol. Seakan takde ruang bernafas. hehe. Lunch masa hari sabtu, memang zie and hubby akan makan di luar je.

Nasib hubby memahami :) 






First time weols makan di Cafe ni. Makanan sedap memang sedap. But for me...cara dorg sambut pelanggan, dorg memang HAVE TO IMPROVE IT. Sgt fail bab ambil order, layan pelanggan dgn muka masam mencuka.

...apa? ingat weols mkn tak berbayar ke? Seriously, pekerja kat situ memang have to ubah cara serve customer. Be more friendly ye next time. 






Ni masa zie tanya ada baby seat tak? Tak jawap koooo uolsss budak tu. Dia just bagi muka and ambil baby seat utk mikail. Seriously...rasa nak sound terus je taw. Tp...memandangkan zie hormat dgn hubby yg berperangai cool...

zie diamkan aje. Kalau ikutkan hati zie...aku sound sebijik. Baru padan muka. Sgt off attitude budak tu dgn customer :(







Zie order nasi ayam penyet. Sgt nangis kooo uols. Sup dia sedap, ayam penyet tu pun sedap dan sambal tu...perhhh! sedap :) Sampai bertambah nasik, sup dan sambal ko aku...hehe. Haa...time zie mintak makanan tambahan tu...

...yang served zie rasanya pekerja Indon kot. Haaa...makcik ni bagus. Sgt friendly dan murah dgn senyuman. Hanya budak laki yg ala ala Hafiz AF tu arr perangai ke laut nah. Eee...tak suka lah bila di ingat balik.






Bila perut sudah kenyang...hati pun riang. Akan berkuranglah mood hendak membebel... eh?! hahaha :D Next time memang akan ke sini lagi sekiranya tekak rasa nak makan Nasi Ayam Penyet...hehe. Sumpah, sgt lazat!













Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
JENDELA BERLIAN STORE
-- Click SINI utk view website :)
Pelbagai jenis product kecantikkan
dan kesihatan di jual di sini :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::

5 comments:

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

sedap eh yunk .. pagi2 tangga ayam penyet tok.. berkeroncong perut umi tau

Patricia Charles said...

Yunk,
maafkan mereka....

sidaknya majoriti Indon oiiii ahahahahaha.. I salu makan sia.

"Permisi... ada asbak nggak? Makasih..." - "excuse me do u have ashtray? - my hubby nak merokok.

baruk daknya paham.

Nur Hafiza Rahsid said...

dulu x pandai makan ayam penyet. datang sini terus jadi peberet! Paaaaling suka Station 12 dan di my barok village (if im not mistaken) area seberang sungai ya.

attyfir said...

kdg diaorg ni keje
mcm dia sorg je penat kt dunia ni
tak ikhlas kejenya ..tak suka berenti lah kan ..

nasib foodnya sedap ye zie.
puas ati kt situ kan

Busyra Bt Takiyudin said...

yum yum sedapnya. my feveret. :)