Membazir Je Beli Baby Car Seat :(




Hehehe...dlm gambar bukan main good boy dia kelihatan duduk kat baby car seat tu. Hakikatnya....dia tak pernah nak duduk dalam tu koooo uols. Asal weols nk latih je dia duduk kat baby seat tu....mula lah meraung nangis berdrama bagai...huhu.

...dia more prefer duduk di pangkuan dan more prefer gerak² tgk jalan raya. huhu. Camno lah nak latih dia bagi dia nak duduk dalam tu ek, uols? Pada yang berpengalaman...please help :)










Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
TREENEA2U.COM
-- Click SINI utk view blog :) Jom beli
produk kesihatan Treenea ^_-


:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::








Zie MadinCopyright©

8 comments:

M.A.M.A said...

Nya dah besar, dah tauk reti ya nya x maok. sepatutnya umo dlm 5 bln dah melatihnya, so nya biasa. Mun nya suka bpangkuk, pangkuk jak lah. Jgn d paksa. Simpan pakei adik2 nya kelak.

Zie Madini said...

M.A.M.A
-- mek duak laki bini beli baby car seat tok time umur nya 3 bulan, sis. Dari umur nya gya mek latih...pun x maok.

masa umur gik 3-7 bulan. yalah...nya tok suka nyusu dalam keta. mek time ya gik breast feeding. tp ya lah tek..reaction sama jak :(

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

kmk dah sellau engkah delysha dalam car seat .. cuba ktk engkah mainan yunk .. apa2 yang menarik perhatiannya utk kekal duduk dlm ya .. ne tauk nya dapat

iJu said...

Assalamualaikum Zie...just dari pengalaman saya...saya start ajar umur anak 7 bulan...memang mula2 dia x nak duduk tapi kena bagitahu pada anak yg dia kena duduk di car seat utk keselematan dia...dan bagitahu nak jalan2 kena duduk di car seat...kalau dia menangis tu biarkan je...tapi jgn la bagi menangis lama2...insyaallah lama2 anak akan paham...TQ

Diari Hati Si Pari-Pari said...

baby sy dari dia baby sy dah ajar duduk dlm tu. sebab kalau jalan jauh lg selamat dia duduk dlm carseat. tp ikut mood dia jugak..kdg2 rimas jugak dia dok dlm carseat je..takpun zie try tidokan dia dulu kat pangkuan. lps dia lena baru letak dia dlm tu..sy biasa buat camtu je..

nanakimie said...

hehehe....comel sungguh mikail ni:) ok jugak tu kak bagi mainan,takpun bagi dia nengok video upin ipin ke..

lyana said...

As-salam...

Baby saya pun xmau ddk dlm car seat dulu...last sy belikan yg portable carseat utk dia...so far dia nk dudukla...mgkn dia rasa selesa sbb x terkurung..portable carseat ni buat baby rs free jerr...

Nor Adzwaty Rokkafella said...

ikut pglmn sy...kedua2 anak sy ada bby car seat...dua2 sy ajar duduk di bby car seat umur 3 bln...adik steady jak...tp abg...hurm, dia xmo duduk lama2 di car seatnya tu sbb dia rimas...dia mau bebas...tp sy ni kira mama yg tegas, dia menangis mcmna pun sy x kasi dia kuar dr car seat tu...sbb sy mau dia bljr disiplin...cara lain utk distract dia, sy bg dia biskut kegemaran dan juga susu botol...bila dia kenyang dia x buat kerenah...kalo adik tu mmg xda mslh, dia naik dlm keta, keta 10 mnit bjln, dia sdh lentok...hehe