Tutorial Pakai Inner Cotton Cara Saya :)





Previously, Zie pernah gak share cara-cara pemakaian inner shawl zie. Uols boleh refer kat --> SINI :) Tp...yg dulu punya tu, tak berapa nak lengkap dan kemas. Sebab..inner tu asyik "lari" je kedudukkannya. Hehe.

...so nih, zie kongsikan sekali lagi cara yg paling kemas dan tak "lari-lari" lagi. hehe

::
::
::
::
::


First of all...uols nyer inner cotton (yg tidak berawning ea), uols pi tetas hampir separuh dari inner tu. Ikut size muka uols lah. Mcm size muka zie...memerlukan kat hujung inner tu di tetas separuh. Baru muat utk masuk. hehe






Lepas tetaskan...masukkan seperti di dlm gambar ini. Dlm previous tutorial, setakat ini je step then terus lilitkan shawl. But tutorial kali ini...this is not the last step ya...hehe





Haaa...ini baru last step pakaikan inner shawl tu. Pinkan guna kerongsang dan kemaskan.  Tgk...muncung di dahi tu nampak mcm awning, kan? Hehe. But it's not.... ^_-





Tadaaa!!! If kau pakai kerongsang yg gedebak beso dan gantung-gantungan...kau keluarkan kerongsang tu. Ala-ala mcm shawl di pin dgn kerongsang...padahal...tidak. Hehe. That's the trick :P

Pape pun...selamat mencuba, uols!!












Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::






Zie MadinCopyright©

8 comments:

lily lotus said...

haaaa suka dgn trick ni! tq so much dear!

~♥dieyba_baby♥~ said...

nice akak

ArELeEz said...

bile la nk ade 'kekuatan' utk pakai shawl balik? skang aci tudung xpress je. sbb rase mudah & cepat. mls nk iron pun ye gak kot.. haish!

QUEEN of Heart said...

mcam best, nak try jugak la, thanks for sharing

JANA said...

kte dah try pkai dulu..tp leceh..trus pakai bawal balik..:)

zarena heeney said...

wahhhhhhh suka suka
blh la try buat

Umi Kalthom said...

Thanks, zie.
Pernah cuba ikut tutorial yang lama, memang asyik senget ja.. sekarang baru tahu rupanya ada step lagi.. hehe...

Myra Jay said...

Cantikkk!!!!
Rupanya kena tetas sampai separuh ea.. ok will try.. (Walhal org lain dah berkurun buat, myra je tak reti..hehehe)