Aku Dan Udang :(



Semalam, emak rebus udang harimau. Memandangkan zie ni jenis tak sedar yg diri ni tak boleh makan udang. Tanpa check sama ada pil elergik still ada atau tidak..

...terus ngap 2 ekor udang. As a result, few hours lepas...hambek kau zie!

::
::
::
::
::


Siapa yg ada dlm my fb list or my fb followers, sure tahu tentang status status kes ni. Huhu. Tu ar...penangan x reti nk berpantang :(

Akibatnya, mata dan hidun gatal tahap maksima! 





Nak dijadikan citer, pil elergik dh kehabisan kooo. arghhh! :( Zie actually makan Zyertec dan guna nasal spray, prescription by doktor ye noks ^_^

Ubat, habis. Spray plak, tertinggal di office... what a luck :(





Hampir sejam selepas the 1st attact, datang pula "serangan" susulan in where tekak plak terasa gatal bagai apa entah :( Time tu, rasa nak aje rush ke klinik. 

Tp...memandangkan zie ni rabun malam ditambah lg mata dah bengkak akibat kegatalan, menjawap ler x dpt ke klinik and kena tahankan aje lah

...bila dh terdesak, mula lah selongkar dlm peti ais (tempat ubat) cr kot kot ada ubat zie yg terpelanting ke apa. haha.  INSTEAD OF jumpa ubat zie, zie jmpa ubt ini p :)

::
::
::
::
::
::




Bila terjumpa ubt ini..pabila mata terpandang ayat "ALLERGY" hati terus happy giler. ibarat terjumpa sebutir diamond! haha.

...doktor suruh makan 1 biji, aku plak telan 2 biji. Kekonon nak cpt sembuh. Hehe. Hampir sejam lepas tu..

Alhamdulillah... beransur kurang kegatalan dan berganti kengantokkan yg teramat amat..huhu. 


p/s: 
serik dah mkn udang
if teringin pn nk makan
akan check ubat ada ke 
tak terlebih dulu. tak na
pisang berbuah 2x. haha.












Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::



Zie MadinCopyright©

9 comments:

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum...

Huhu sofia plk dgn ketam..aritu try jugak makan..mmg sengsara...sampai sekarang ni masih ada tp bengkak2 tu dh kurang sikit..sofia punya allergic lambat baik maybe sebab sofia tak amk ubat kot..huhu konon2 nk try lawan allergic tu..akibatnya dah 2 ari sofia kene tahan allergic tuh..

regards,
Triplesmiley

ainasuhana said...

nasib baik saya takde alergic dengan udang cuma dengan kacang tanah je. Saya memang suka makan udang. hehe

btw, dah surut ke bengkak tu?

azizah :) said...

Allahuakbar kak.. teruknya alergik akak dengan udang yer..baru 2ekor je dah teruk gitu.
pasni hati2 la kak yer..

husna zahidi said...

husna pon lebih kurg kak zie..tak bengkak tp cukup sekadar bersin gatal hdung yg melampau..>.<

hehehe..sedapkan udang..=P

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

cian ktk yunk ..mcm kmk juak alergic makan makanan laut huhu ...

nooorafzan utm said...

zie..afzanpun sama kadang-kadang takleh nak makan udang.

cer zie cuba ambil alfalfa shaklee.
murah je dalam 40 -50 inggit je sebotol. Ada 330 biji.
insyaAllah..

Puteri Panda said...

Kak Zie, ambil la Shaklee Alfalfa. InshaAllah.. alahan tu berkurang. :)

Rosmiza Ali said...

Aduhai, kesian Zie.. Nasib ada ubat ni.. Kalau tak ntah2 x dapat tdo malam.. Huhu.. Susah jugak ye kalau ada alergik ni..
Mieza Suri Shaklee

mrs kayrul said...

alahai siannya zie..mujur la ada ubat terselit2 nie kan...cepat sembuh ye