Buah Kegemaran Ku... Yummm Yummmm.







Yayyyyy!!! one of my colleague (Miss Wong) balik kampung dia di Sarikei. Masuk² je kerja pagi nie tadi...jinjit plastik beg sekilo buah kegemaran zie ini. Heee Hee. Uols tahu kan buah ini??? Yup...Buah dabai! ^_- Dabai ni ada 2 jenis, tau.

...Satu jenis isinya berwarna ungu..in where rasanya masin (yg jenis ni, zie TAK SUKA. yuckks! haha). Dan satu jenis lagi, isinya berwarna kuning...in where rasanya, YUM YUM! lemak berkrim di sukai ramai! Hahaha. 

So dabai isi kuning lah dabai kegemaran zie. Sekilo boleh zie seorang habiskan sekali duduk je taw. Miahahahaha. I LOVEEEE dabai!








Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
TOP LEADER CIRCLE
-- Click SINI utk view website :)


:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::

7 comments:

intandayani said...

First time dengar tgk gambar buah ni?Cane nak makan ni?

Zie Madini said...

INTAN DAYANI
-- Cara masak dia, rendam dgn air panas (some people rendam dgn air suam je). lepas tu bila buah dia jadi lembik...boleh campur dgn garam (some people campur kicap) then makan! hehe

yummmm!

Liza Licha said...

tak pernah lagi dengar dabai tu. huhu..
singgah sini ye dear. salam kenal

Muhammad Fadhli said...

buah yg kurang popular..mungkin sb kurang dijual....saya dah follow awak..follow sy juge ye...boleh kongsi pengalaman...http://jejakacoklat.blogspot.com/

JunAina said...

Ingat buah dabai ada yg kaler ungu org masak nasi goreng tu je...dpt ilmu baru.

adda syuhada said...

1st td tgk ingatkan anggur itam...hihiih...buah ni xpernah tgk n xpernah makan...tp nampak sedap...

uchi kay-f Ahmad said...

buah dabai? ia sejenis buah dari spesis mne ekk zie?