"False Alarm" Lagi... Huhu




Lately ni rasa loya-loya dan selalu lesu je. Kena lagi dah period dah delay 2 minggu. Ditambah lagii dgn rasa nyilu-nyilu kat bahagian rahim. Siapa yg pernah preggy, akan tahu rasa nyilu-nyilu yg zie maksudkan tu. Hehe. Walaupun zie on family planning injection...

...ianya 99% je utk tidak pregnant. Mana tahu kot kot zie among yg 1% tu..hehe. Actually...malas nak endah sebab before this pun a "false alarm" jugak. Tapi memandangkan sabtu tadi zie ada appointment pap smears lagi...so have to juga test. Huhu




Negative result kooo uols. Huhu. Seperti yg zie jangka...a "false alarm" lagi. Yelah lah...bila kita on depo injection, kata org memang begitu. Period akan delay or kadang-kadang tak datang. So far sebelum bulan ni, zie tak pernah tak dpt period.

...tu yg ada risau sikit sebab kan awal bulan ni baruuuu je cucuk utk 3 bulan. Risau if "ada" takut bagi kesan kat janin. Tu yg zie risau kan. Bila umur mikail dah 2 tahun nanti...zie akan planning sendiri. susah ko uols ambil family planning ni :(

...period tu penting utk perempuan. If period tak keluar, badan akan jadi sakit-sakit. Itu zie nya body type lah. Tu yg decide akan stop ambil family planning bila dah 2 tahun nanti. 







So hari sabtu lepas...zie done my 2nd pap smears utk tahun ni. Kenapa dalam setahun zie buat 2 kali??? special kes kooo uols. Those yg setia baca my blog akan tahu kenapa. Hehe. malas nk story lagi. Before doktor buat pap smears...

...Dr. Helen scanning rahim zie dulu. Kot kot ada adik Mikail ke tak. hehe. Sebab kadang-kadang, if kandungan still baru...pregnancy test tak dpt detect. Once scan....result sama ko uols. Negative...

Pape pun...sabtu ni nanti akan dpt lagi ke sini ambil result pap smears. Semoga result zie kali ini tidak bermasalah. Aminnnnnnn. Ya Allah...jauhilah hamba mu ini dari kanser pangkal rahim. Amin ya rabbal'alamin.












Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::








Zie MadinCopyright©

5 comments:

azizah :) said...

kak zie kalau on depo injection mmg akan efek period.. mmber guna period berpanjangan tau..kdg2 dtg lambat..

jadi jijah lebih prefer rancang sendiri.. guna ubat2 hospital ni banyak efek hormon

lina said...

saya pun inject depo. sejak inject tak period2 sampai sekarang. inject depo ni kadang buat rasa badan macam tak sedap je kan?

Myra Jay said...

Tu antara kesan sampingan family planning kan, riso jugak sebab kacau kita punya period.

Produk yg Zie consume tak dak ka untuk family planning? Mcm shaklee ada pada sesapa taknak amik injection boleh consume shaklee. Kesihatan pun bertambah baik :)

Sori terpromote plak ;D

~♥dieyba_baby♥~ said...

akak.. diba pun dah sebulan setngah x period.. sbb inject juga la.. tp x berani nak test.. takut laa.. mmg mcm tu ey ??

Rosmiza Ali said...

Sebut pasal pap smear, still x buat lagi.. Huhu..
http://miezashaklee.blogspot.com