Makan Tengah Hari Syarikat di Thai Restaurant




Pada hari Rabu minggu lepas....memandangkan hari tue adalah hari terakhir council's peoples training di opis weols...boss ajak all his staff utk join lunch dgn council's peoples tue. Di samping itu...dia boleh perkenalkan weols sorg demi sorg ^_^

...since skrg zie dah tak deal dgn Sibu Municipal Council lagi...awal-awal zie gtaw boss yg tugasan zie sudah di hand over kepada Jenny :) Hehe. Oh ye, weols makan tengah hari di Thai Restaurant...yummm yumm.






Sebagai pembuka selera...Keropok Ikan yg sgttttt sedap. Sementara menunggu hidangan siap...kunyah-kunyah ni dulu. Hiksss ^_-




1st menu yg siap... KANGKUNG belacan. hahaha. Eh...awat tetiba ayat kangkung tu di besarkan...Tettt!!!! kehkehkeh. Nakal kau zie. Kesian prime minister kita taw. Jadi bahan ejekkan dia...huhu. Surprise juga boss gi order ini instead of midin belacan :P





Ini plak Mango Fish. Sedap taw...kena makan dgn mango ramuan tu taw. Baru sedap. If makan isi ikan je...rasa plain je noks.





Soft skin crab masak apa ini entah. Sedap memang sedap tapi yang ini zie kurang gemar. Hanya ambil sekor je. itu pun pilih yg palinggggggg kecil sekali, Haha. 




Yg ini plak....Green Curry. Yang ini pun zie kurang gemar gak. Hanya hirup sesudu dua dan makan kacang panjang tu je. After that bagi Jenny utk habiskan. Hahaha.







Haaaa...yg ini paling nangis lah! Cheese Baked Prawn. Perghhhh!!! Terangkat beb. Sayang hanya seorg sekor je. Cuba lah seorg 2-3 ekor kerrr...hihi. Amboiiiii.... :P Zie ni jenis tak sedar diri nie alergik dgn udang. Stilll gak nak menelan :D




Our male colleagues :) Actually ada 2 org lagi...tp dorg tak dpt join weols.




Yang duduk tengah tue lah our 2nd boss. Dia memang baik dan perihatin. but when come to works....gerunnnnnn woi. Serious dan tegas orangnya...huhu.

Di sebelah kiri dia...one of council people, Mr. Ling :)






Sebelah Mr. Ling tu plak...his colleague, En. Nazib :) 






Amboiiii akuuuu...sibuk sgt bercakap, tak perasan yg Jenny candid snap...hihi. Errr, nampak gems ler plak...aduyaiiii! Oh ye...yg duduk sebelah zie tu, colleague zie gak, merangkap anak buah boss. Engineer opis weols :)

...pictures credited to Jenny Lilly :) 










Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
JENDELA BERLIAN STORE
-- Click SINI utk view website :)
Pelbagai jenis product kecantikkan
dan kesihatan di jual di sini :)

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::

4 comments:

sYiRa LoKMaN said...

suka ni masakan thai !

attyfir said...

fuh memang nanges tgk udang tu zie

~♥dieyba_baby♥~ said...

mcm sedap je akak.. udang tu meleleh laa

Syuhada Salleh said...

udang tu yg paling best!