Bertukar Kepada Pill. TAK NAK pada Injection. Hehe




Akhirnya....zie bertukar ke pill :) Dah stop ambil injection (oh...ini utk perancangan keluarga ye buat yg tak tahu). Why stop ambil injection??? Sebab period tak datang...kalau dtg pun, sikittttt je. Rasa tak puas...huhu. Rasa tak puas lagi ok...

...yang tak bestnya ambil injection, for my case... badan asyik sakit sakit koooo uols. Setahun 6 bulan dah ambil injection. Sudahnya aku stop and mintak tukar ambil pill je. See how...hopefully lepas ini period teratur. Ramai yg ambil pill, ramai kata period ok.

Kalau ambil pill pun tak ok dan pengaruhi kesihatan zie lagi...nampak gayanya terpaksa planing sendiri dan buat kira kira sendiri **sigh**



P/S:
Bagi zie, period adalah pekara
yang sgttt sgtt penting utk kami 
perempuan. If period tak datang,
badan akan sakit sakit :(







Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
TREENEA2U.COM
-- Click SINI utk view blog :) Jom beli
produk kesihatan Treenea ^_-


:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::








Zie MadinCopyright©

8 comments:

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

~♥dieyba_baby♥~ said...

morning akk.. diba amik inject pn x dtg period.. da bape bln x dtg.. ptt la bdn sakit2.. diba nak amik pil.. tp kalau kita lupa je makan.. blh lekat.. tu takut tu.. klw ok mcm pil akk gtw ey.,. buat entry tau :)

Rosmiza Ali said...

Betul Zie.. Kalau period tak lawas & datang sikit2 jer, kompem badan rasa sakit2.. Darah kotor kuar tak abis.. Huhu.. Lepas ni klu x stabil lagi boleh try makan GLA Complex.. In Shaa Allah, lepas tu period kembali stabil.. =)

IamAin said...

for me better planning sendiri.hehehe

IamAin said...

for me better planning sendiri.hehehe

Ardini Humaira said...

kih3... aku 100% plan sniri

mawar berduri said...

boleh try intrauterine device (alat dlm rahim).ada option utk 3 thn n 5 thn.x pyh risau lupa mkn pill or sakit kna injek :-)

mawar berduri said...
This comment has been removed by the author.