Kek Pertama Dibuat Dalam Seumur Hidup.. Hehe




Tadaaa!!! Inilah dia projek hujung minggi zie haritu. Tetiba rasa rajin nak belajar buat chilled cheesecake. Seriously...inilah kek pertama zie buat...

...dah nak masuk 30 tahun umur...baru nak buat kek. hahaha. Resepi dia senang je...siapa nak buat, follow step dibawah.




Err...yang tang Oreo tu boleh skip ek uols. sebab tu husband zie nk nak buat oreo cheesecake.

...zie plak buat chilled cheesecake je. Hanya memerlukan:-

☆ 250g Philadelphia Cream Cheese
☆ 250g Nestle Cream
☆ 1 bungkus Satlcheese biskut
☆ Oat (utk tabur..)
☆ Susu pekat secukup rasa


Ok...now kita mula membuat, jom! hehe...



Gaulkan Philadelphia cream cheese, Nestle Cream dan susu pekat sehingga sebati. Utk susu pekat...zie just letak 5 table spoon je.

...Zie tak suka manis sgt :)




Once sudah sebati di gaul, susun saltcheese biskut (refer gambar)...




ratakan bahan bahan yg sudah di gaul tadi ke atas biskut (rujuk gambar)




Taburkan oat. Ulang langkah tadi sehingga habis :) If uols tak nak tabur oat, uols boleh gak tabur milo or horlick.

...lepas tu siap sudah! See sgt senang kannn. Senang dan sedap! hehe




Simpan di dalam peti sejuk sekurangnya 4jam. Kalau zie...zie simpan selama 24jam. Baru semua bahan menyerap sesama lain
..hihi.

...Zie buat sekontainer utk Felice (Milo Cheeseecake)...habis koo dia makan. heee heee.




Husband plak sibuk buat sendiri oreo cheesecake. Sedap oreo cheesecake air tangan suami...hihi

...pape pun, semalam mencuba! 😆











Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
TREENEA2U.COM
-- Click SINI utk view blog :) Jom beli
produk kesihatan Treenea ^_-


:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::








Zie MadinCopyright©

3 comments:

Mona Lea said...

lamak sik molah kek tok. teringin nangga.balit tok nak molahlah.cheese cream ada dalam peti ais

~♥dieyba_baby♥~ said...

serius nampak mcm sedap.. nnt nk cuba buat..

Syuhada Salleh said...

ooh..simple la jgk sbnarnye ye...bile2 bleh cuba..