Bulan Ini Memang Bulan "Mengeluar" Duit :(


Gara² kereta Zie kehabisan battery, terus tak dpt keluar kereta husband. Hehe. Nasib kehabisan battery kat rumah dan masa husband around...kalau kena kehabisan battery masa tgh drive or somewhere, kompom kepanikkan zie. Huhu.

...syukur alhamdulillah, 2x bateri habis masa kat rumah dan suami ada :D Pssttt...punyalah susah kereta auto utk di tolak ek. Tolak lurus, takde masalah. Tapi kalau nak belok stering...aduhhhhh keras weh. 





Dulu pakai bateri kering brand Yokohama. Tp itulah...belum lagi sampai setahun (hujung bulan ni baru setahun) sudah habis....grrrrr! Sepatutnya dapat bertahan setahun lebih. So decided tak nak pakai brand tu lagi.

...husband zie tukar ke brand Century. Org kata okay bateri kering ni...kita tgk lah nanti.



** me and mikail **

Bila kereta dah ok.... jalan time! Hehehe. Bila dikenangkan balik, awal bulan ni baruuuu je keluarkan duit utk insurance kereta, roadtax dan renew lesen for 3 years. Tak lama lepas tu...pertengahan bulan ni, terpaksa keluarkan lagi duit utk battery keta plak. Argghhh! Stress.

...dahlah baru lepas raya. Terpaksa extra berjimat zie utk bulan Ogos ni kooo uols. Hehe. Takpe²...keperluan asas tu :D






Blog Pilihan Entry Ini :) 

RAFHANAH'S COLLECTION
-- Click SINI utk view Facebook Page :)
Menjual custom made tudung & shawl. Sangat
cantik dan menawa.

:: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click ----> Here! utk lihat pakej ::

3 comments:

MH MY said...

Every 2 tahun kena check kat kedai keter zie untuk tahu limit bateri tu. Selalunya 2 tahun tukar sekali.

Zie Madini said...

Tue ler MY MY, zie nyer kes plak...tiap tahun mati battery taw. uwaaa. sakit hati :D

Nadya Bubble said...

Comelnya Mikail!