Call Of Duty





Awal bulan Oct'14 yg lepas, husband zie kena bertugas outstation. Mula mula jadual tugas selama 2 bulan je. Alih alih penghujung bulan Nov'14 tadi... dorg being informed yg tempoh tugasan dorg di panjang selama sebulan lagi.

...bermakna husband zie akan balik Kuching tahun depan dalam bulan Jan'15. Uwaaaaaaa!!!




Sejujurnya zie katakan, sedih memang sedih bila dgr tempoh dorg di sana di panjang dari 2 bulan ke 3 bulan. Tapi nak buat camne kan... redha je lah.

...ginie lah kehidupan sebagai seorang isteri kepada anggota Polis PGA. Akan selalu ditinggal tinggal kan selama berbulan bulan. Zie dah biasa dah hidup berdikari tanpa suami disisi.





Cuma kesiankan anak je, uols. Mikail asyik tanya papa dia je. "Mana papa...mana papa". Sedih zie nak jawap. Nasib mikail belum "mengerti" sangat erti kerinduan. 

...still zie dpt abaikan je. But once dia dah paham erti kerinduan, harap zie dpt handle soalan demi soalan dari dia nanti...

Apa apa pun, Jumpa lagi di Januari 2015. Zie sentiasa mendoakan awak selamat di sana. Amin....









5 comments:

suezen said...

harap tabah yer zie. hehehe....i know u cn handle it.

Hanis Amanina said...

kuatkan semangat sis!

hanisamanina.com

intandayani said...

Lama tak singgah blog Zie..Bertabah la yer..bgusnya Mikail smpi skrg pun masih nak pakai topi.Anak sy Akiko takmo pakai ape pun kat kepala

shiemz said...

Sabar itu separuh dr iman... In sha Allah semoga dipemudahkan segala urusan suami zie dan jaga anak bebaik k...

Rosmiza Ali said...

Inilah yang selalu orang kata, sayang isteri tinggal2kan.. Sabarlah Zie..
RosmizaAliDotCom™