Gula-gula Kapas Pertama Mikail




Masa zie ke pasar minggu di Kubah sabtu lalu, terserempak dgn org jual gula-gula kapas ni. Sejak dah besar ni, tak pernah lagi makan benda alah ni. Dulu time kecik kecik....menghempas diri ke tanah if arwah ayah tak nak belikan...haha. 

...Arwah ayah tak nak belikan sebab manis sgt. Bukan lokek. Tapi zie, melalak nangis guling guling kat tanah kata arwah ayah kedekut...aduuhhh, kau tgk aku...huhu. Childhood memories...hikss :D






Pssttt...sebelum bagi mikail, wajib kooo zie selfie dulu dgn cotton candy ni. Hehehehe. Emaknya yg over excited. Lalalalala








Bila bagi kat Mikail....ko cer tengok reaksi muka dia tu uols. Dia sangkakan belon kau! Aduhhhh anak aku ni...hahaha. Zie siap ajar dia cam nak makan. Last last dia jawap zie,

Mikail: Belon...sik maok makan
**translation: "Belon... tak nak makan"**

Banyak lah kau punya belon tu Mikail oiii. Tak kau tahu dulu emak kau ni ketagih giler dgn gula gula kapas ni. Siap berdrama guling guling atas tanah meraung bagai.Hehehe. 






Since Mikail tak nak...Zie je lah yg makan. Sekali makan....aduiyaiiii manis nah weh. Sudahlah zie ni tak suka makanan manis manis. Azab gak kooo aku nk habiskan. Makan punya makan... tetiba teringat kandungan gula masuk dlm sistem badan...

....terus stop makan koooo. haha. Sampai rumah, say sorry kat gula-gula kapas sebab tak habiskan dia. After that, masuk dalam tong sampah :D Semoga semua berlumba-lumba datang makan...aminn. Rezeki semut :P









2 comments:

QUEENPINK said...

gula-gula kapas..manisnya :)

Rosmiza Ali said...

Masa kecik2 dulu suka gak cotton candy ni.. Dah besar ni try beli sekali hari tu, tapi tak habis.. Manis nau.. Uuuu..
RosmizaAliDotCom™