Jadi "Cikgu" Kejap





Tu diaaa....berpen merah bagai weh. Since cita cita masa kecik nak jadi cikgu tak kesampaian, bila dah kerja ni....dapat gak kooo merasa jadi "cikgu" kejap...haha

...walaupun hanya checking paperworks staff junior ^_^ Ok ler tu kan... feeling ala ala pendidik tu ada. Itu yg penting. Hahahaha!

Psssttt....aku tak lokek ilmu. Boss suruh ajar, aku ajar. Tak mcm segelintit org, lokek sgt nk ajar n berkongsi kerja. Takut perhatian boss beralih ke pekerja baru agaknya mungkin.

...well if zie, lagi suka ada org tolong buat kerja. Tak kuasa berebut pangkat ke apa. Janji kerja siap and in end of the month, i get paid and begining of the year, i get increment... that's it ^_-

Now i don't give a d*mn about office politics. Whatever lah kan...hehe.










3 comments:

suezen said...

positif sgt zie!...i loike

~♥dieyba_baby♥~ said...

sama la akk.. kita x perlu nk lokek ilmu.. inshaAllah rzekita kita msti ada klw kita x kedekut..

Dee Khalish said...

ye same la mcm yaya before yaya leave company lama.. now dah company bru.tp berbeza lama n baru.yg baru ne byk kena explore sendiri.. no briefing.. terkontang kanting cr itu ini.. so yaya doa je supaya terbuka pintu hati cpt belajar semua benda..
bak kata zie..asalkan kerja semua siap n ade increasement..n improvement... tu jer