Perlu Ilmu Pengetahuan Tentang ENJIN KERETA



Uwaaaaa!!! Zie memang sangat sangat SANGAT memerlukan pengetahuan tentang kereta. Terutama sekali bahagian enjin. Sebab hidup zie ni berjauhan dari manusia yg bergelar LELAKI...huhu. Tak dpt nak depends dgn org lain coz tak semua yg akan dpt "be there" saat kau amat memerlukan seseorang.

...pelbagai alasan di beri :(




...that morning, cuak kooo zie uols.Start je engin kereta, terhidu bau mcm terbakar ala² bau gas gitu lah. Sgt kuat bau sampai masuk dlm rumah bau tu. Apa lagi...panik ler zie. Check ekzos, takde plak benda alah tersumbat dalam tu.

...then try to check tangki air. But then...miahahahaha, zie akui... zie tak tahu mana satu tangki air :( 




Snap gambar ni kat hubby...but then hubby tak reply². Last² have to figure out sendiri mana satu. Rupanya kat depan tu je tangki air... hahaha. Dalam gambar tu tak kelihatan :P Seriously, zie memang perlu attend kursus bengkel kereta sekali lagi :(

...so that bila kes gnie terjadi (mintak simpang arr) , tahu camne nak handle lain kali. By the way, tangki air ok...semua ok. But tak tahu kenapa bau terbakar ada. Tp lama² takde....hmmmm











3 comments:

yoorin melacolea said...

hahahaha..comel je sampai check exzos.. muehehehe..

Zie Madini said...

@YOORIN MELACOLEA
-- hehehe tu ler awak. takut kot kot ada yg pedajalkan sumbat kertas ke apa ke ekzos. hehe

Zura Tahir said...

bkn sikiy kena tahu zie...mmg kena tahu byk pasal enjin kete...