Service Kereta dan Tukar Tayar





Sejak bulan Ogos hari tue, setiap bulan kereta "mintak dimanjakan" kooo uols. Lari budget utk shopping. Pulang semua ke keta...uwaaa!!! Sebelum husband zie pergi Ops hari tu, zie suruh dia tolong uruskan hal kereta zie. uols pepaham je lah perempuan dan keta...ada bimbo sikit. Haha

Kali ni, service keta sekali gus tukar tayar. Pancit kena paku hari tu :( 





Tu dia tayar yg kena paku tu. Still elok lagi tayar tu sebenarnya. Baruuuu je tukar beberapa bulan yg lepas...tp tu lah. Once dah pancit dan tak dpt di tampung lagi... memang terpaksa pejam mata je ler keluarkan duit....huhu





Keletihan kami anak beranak tunggu kereta siap. Mikail sampai tertidur tidur koooo. Hehe. Dapat gak dia tidur dalam keadaan panas. Berpeluh peluh kawan tidur. hehehe. Pape pun, thanks sayang uruskan kereta zie sebelum pergi OPS berbulan bulan










2 comments:

Rosmiza Ali said...

Hehe.. Biasalah pompuan.. Jarang yg tau & nk amik tau pasal maintenance kete.. Janji pandai drive.. Hehe..
RosmizaAliDotCom™

Ridzuwan Ayeop said...

Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

Ada 20 kedai di kawasan Lembah Klang yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar.

Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

Website akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

Nak cari bateri dan package service kereta pun ada...