Mengecat Rumah


Hehe..si "ekor" papa dia ni memang tak reti nak tinggal. Sure punya akan ikut. If tak di bawa...kau nak tengok drama hempas badan dia ke lantai. Ngada! Hehe. Unless kau cakap kau nak kerja.... baru dia tak akan ikut.

...Tp if hari sabtu or ahad ko excuse gitu, takde nya dia nak pakai. Sebab dia tahu kau cuti...hehe. Si bijak zie ni :P





Bermulalah sesi mengecat dari suami. Zie suruh husband beli 2 tin. 5 liter and 2 liter gitu. Tapi hubby katanya...better beli 5 liter dulu, If tak ckup baru beli lagi. Tak membazirkan katanya. Zie ok je lah... asal dia rajin ulak alik ke kedai cat. hehehe

Dulux Weatherproof memang menjadi pilihan setiap kali weols nak cat. 5 tahun jaminan tahan ^_- 




Cat tambahan.... 1 liter utk warna grey dan 1 liter utk darker grey. dah hampir siap dah rumah husband cat. Cuma terbantut kerja mengecat sebab asyik hujan je. Husband pun satu...tahu sekarang dah musim hujan....

...rajin plak dia mak ngecat. Boring katanya cuti bermingu minggu takde buat apa. Tu yg dia pikir better cat je rumah memandangkan pagar yg di buat hari tu belum lagi di cat. Hehehe.


Well, selamat mengecat sayang!









4 comments:

Rafzan Tomomi said...

selamat mengecat yerr :) hee

husna yusof said...

wahhhh mesti cantik rumah.. bagus jugak cat awal2 zie.. kang raya tak la penat baru nak cat hahahaha

yoorin melacolea said...

wahh..nak tengok hasilnyaa nanti ye zie..

Rosmiza Ali said...

Selamat mengecat! Wah! Bau kedai la rumah uols nanti nih.. ^^,
RosmizaAliDotCom™