Ziarah Suami di Sri Aman


Sempena cuti CNY minggu lepas, memandangkan husband Zie on duty dan tak dapat balik... kebetulan plak cuti CNY panjang, jadi giliran zie plak ke Sri Aman :D Balik dari kerja pada hari Rabu lepas, terus drive ke Sri Aman...

...tapi bukan Zie lah yg drive...hehe. Husband ambil. Sanggup kooo dia ulang alik drive demi utk jemput wife dia ni. Pengorbanan seorg suami...hehehe




Dalam perjalanan, singgah makan tengah hari di SCR Xpress kat Kuching Central. Nasib CNY eve haritu boss kasi balik awal. Kerja half day... tu yg heaven and senyum sampai ke telinga. Hehe

...By the way, budak skrg dgn gadget memang tak dapat di pisahkan. Huhuhu






Meanwhile zie plak, perjalanan jarak jauh dan panadol... memang tak dapa di pisahkan gak. Huhu. Mabok darat koooo aku. Hahaha. Pening kepala yg teramat amat. Zie memang ginie uols.... tak dpt nak travel jauh sgt. Kompom lembik semacam je...hehe

...sebab tu zie jarang turun Sri Aman :P






Hehehe... kesian husband, boleh di hitung dgn jari je brapa kali weols makan bersama kat rumah di Sri Aman ni. Selalunya seseorang je dia makan...huhu. Sabar ea sayang... Rezeki kita memaksakan kita berjauhan.

...semoga husband cepat dpt transfer. Permohonan transfer dia sampai skrg takde sebarang jawapan. Dah 3 tahun dah :(




Mikail plak lain cerita dia. Sibuk suruh zie kol Mak Nek dia. Rindu dia dgn Mak Nek dia kot. Memang cucu nenek nah si Mikail ni. Hehehe. 





Hari pertama kat Sri Aman tak ke mana-mana sebab husband on duty. Belah malam baru dapat kuar jalan-jalan. Zie once ke Sri Aman... wajib koooo zie meet up dgn geng keras blogger kat sana. Sapa lagi... tak lain tak bukan Umi dan Abah :D

... next entry akan story perjumpaan weols ye ^_-







3 comments:

Mona Lea said...

sik pernah lagi ke sri aman.. bila ntah nak pergi. dah duduk semenanjung tok balit kuching pun rilek2 kat umah jak dan jjcm jaklah

suezen said...

drive ke sri aman brapa jam zie

Zie Madini said...

SUEZEN
-- 4 jam sis. Kalau drive laju and takde singgah mana² 3jam gitu lah. hehe

by the way, enable share blog profile sis. dpt zie blogwalking ke ur blog. sbb bila tekan nama...profile blog in private. huhu