Daiso Japan Store


Gambar sumber dari Google
Credited to - Chaca Monster (click to view)


Setelah sekian lama Daiso ni buka, baru jejakkan kaki ke sini weh. Hahaha. Dgr khabarnya byk benda alah cute di jual kat sini dan semuanya berharga RM5. So uols kena buat pilihan yg bijak lah ea. Kalau beli yg kecik-kecik je, rasa rugi weh.

...so better beli yg besar je. Baru berbaloi...hehe




Ceaaa anak mama nih, sibuk je dia nak main tabung mama tu. Weh Mikail... tu mama punya taw. Bukan mikail. Main kejap je boleh. Sampai rumah, kena bagi mama balik ea... Hehe





Inilah dia hasil rembatan Zie. Memang plan nak beli yg design Polka Dot. Tang mangkuk tu plak... terpaksa rembat yg warna hitam tu je sebab mangkuk yg besar takde jenis polka dot. Mangkuk kecil ada plak jenis polka dot. Gerammm weh. Haha

...Zie rembat Mug, Tabung & Mangku. Actually ada satu lagi rembatan Zie, which is kerusi kecik buat Mikail. Lupa plak nak gambar. Takpe lah...in next entry Zie storykan plak. Hehehe





Eheemmm ehemmm... ada org pakai mug baru lah. Hehehe. Red White polka dot. Lawaaaaa :D Design polka dot ni memang tak lekang dek zaman kan. Sentiasa mendapat tempat di hati org...hehehe.

...skrg start balik dah obses design polka dot. Tp hanya polka dot Mreah putih or merah hitam je lah. Hehehehe :P






7 comments:

Mona Lea said...

kamek suka pergi daiso dekat ioi mall puchong.nang best...gilalah g sia...

suezen said...

Daiso mmg terbaik brg2 dia. kengkadang akan beli bnda mereppek2 zie. hahahaha. but be careful on their brush.

terus teringt i do have kasut polka dot dulu. mana p ntah

Rai OurKizuna said...

kami suka cuci mata kat daiso ni.. hehehe

Ayu Jafri said...

Betul tu zie... kena tgk juga brg kita beli... coz ada item yg mcm x berbaloi kita spend rm5 kan?hihi.

Syazana Jamaludin said...

Comel comel :)

Suka barang kat daiso

Kalau polkadot putih hitam entah kenapa saya terfikir lembu susu hihi

azizah green line said...

dulu masa duk sabah suka p Daiso kat 1Borneo..suka beli brg comel2 rm5..bila duk kg xde daiso sedihnyaaa

Zaidalifah Hussin said...

kitew pon suka beli barang kat Daiso... rasa mcm shophing kat Japan