Semakan Status Senarai Hitam Ke Luar Negara



Haaaa nih, masa zie dok gigih blogwalking ke blog Yoorin Melacolea (klik utk lihat), terserempak ler zie dgn entry dia yg sangat berguna ni. Tu yg tak teragak-agak utk kongsikan di blog zie gak. Sharing is caring bah :P

So, pada siapa yg still ada berhutang dgn kerajaan... sebelum excited sampai ke bulan nak ke luar negara, ada baiknya uols buat semakan kat website ni dulu.


:::
::
::
::

(klik utk lihat)



Masukkan je I/C nombor uols, lepas tu klik "Semak". Kalau result tertulis "Tiada Halangan", so boleh lah start packing barang ea. Sambil packing sambil berangan nak pakai baju sekian sekian utk ke luar negara.

...tapi kalau nama disenarai hitamkan, bersedialah utk putih mata tgk gambr kawan/keluarga diluar negara di Facebook dorg ek. Hehehehe. Moral, bayar hutang. Hutang tetap hutang ^_-





5 comments:

Ayu Jafri said...

hihi..btl2,especially ptptn debt.... alhmdlh sy check setahun skli benda ni,takut2 gak kena blacklist,hihi.seb baik tkde halangan.hehe

Eny Abdullah said...

boleh la melancong overseas kan hehehe

Mad Parihh said...

ada hutang . melepas la melancong . huhuu

inspire bunny said...

terbaca entry tok. apa gik gatal mok semak. Last2 dpt result "tiada halangan"
Korea im coming! *dlm mimpi XD

Mohd Faisal Mohd Sayed said...

Alhamdulillah