Hajat Tercapai --- Mempelam Muda



All the way for Kota Kinabalu, Sabah ^_^ Hehehe... Lamaaaaa dah zie mengidam nak makan mempelam muda. Dari tahun lepas taw. Nasib baik bukan "mengidam berisi"...hehe. Hari tu kawan FB dan juga pembaca setia blog Zie, Kak Ara Ramadhan, kirimkan zie buah mempelam muda.

...awwww, sangat terharu. Terima kasih kak Ara dan abg  sebab sudi sederkahkan utk zie buah mempelam ni. Hanya Allah swt je yg dapat balas budi korg. Semoga dilimpahi rezeki yg melimpah ruah buat kalian.




Rajin je suami Kak Ara balut buah mempelam ni sebiji demi sebiji dengan tisu. Syukur tak terhingga kenal dorg laki bini ni taw. Sangat baik hati :) My big sister di alam maya... insya'Allah ketemu jugak kita 4 mata nanti², Kak...hehe.

...balik je, terus kooo zie rajin buat sambal utk berulam. Hehehe. Baru tak tercari² lagi. Aku sorg je yg makan semua...miahahaha. Tinggal 5 biji je lagi. Buat ulam nanti²... hikss. Psstt... letak dlm peti ais bahagian beku utk mengelakkan buah cepat masak.

..Petua utk buah tahan lama.. Hikss ^_^





7 comments:

husna zahidi said...

salah satu kelebihan bkawan dalam alam maya kan kak zie.. inshaAllah ketemu jua kelak..;)

husna plak rasa kecur air liur..:p

bb_nona said...

wahhh...tnye skit...klu dh msuk tmpt beku..time nk mkn tu..kne kuarkn awal la kann

Mona Lea said...

rezeki kitak ya zie

Hazwanie said...

as salam zue...blh tny ckt x??zie beli mn ye buah nie??wanie ingat nak order gak la...

Zie Madini said...

BB_Nona
-- aah. masa nk makan.. keluarkan dulu bagi ais cair :)

HAZWANIE
-- bukan zie order sis. Kawan yg ada di sabah bagi :)

peace289 said...

fuhh... cicah sambal kicap ni....

Hazwanie said...

owh...sedap nye tgk...rs nk bl aje...huhuhu...