Kesabaran Menunggu Orders.. Hemprhhh




Story sebelum bercuti ke Sri Aman bulan lepas. Hehehe. Kesibukkan buat blog sedikit terabai. Hehehe. Kami sekeluarga in RED! Hihihi. 




Sebelum ke rumah mentua, stop by kat Pizzat Hut di Plaza Merdeka shopping mall utk makan tengah hari :) Tengok Mikail tu... manis je senyuman dia. Hehehe




Anak dan papa layan games. Kesian zie duduk sorg² mcm tunggul. Hahaha. Al kisah di Pizza Hut. Punyalah lama weols anak beranak tunggu order. Sejam lebih baru sampai orders. Terlampau sungguh kelembapan service kali ni. Mula² zie sabar je... 

...apa yg buat zie hilang sabar, bila customers yg sampai kemudian... boleh plak order dorg terhidang. If satu dua je customers yg sampai lewat dari weols sudah terhidang makanan, takpe lah jugak. Ni lebih dari 5 meja yg datang kemudian sudah sedap² menjamu selera. 

Zie anak beranak dah kebulur bebenar. Utk tambahkan stress lagi, Mikail dah start buat perangai. Yelah... sejam lebih tu tunggu beb. So, mula lah kesabaran Zie hilang. Well, me is being me... annoyed me, then u will be a dead meat! Hoho

So sebelum zie panggil pelayan kat situ, sempat gtaw husband "Ok, masa utk marah org. Tunggu dorg.. memang nak kena". Then terus immediately panggil pelayan yg ambil order weols tadi. Apa lagi, sinis je aku tanya kenapa order belum sampai lagi. Dah sejam lebih tunggu.

Then dia jawap, tukang masak sorg je. tak menang tangan. Then zie jwp baliklah... kenapa orders customers yg datang kemudian lagi weols, semua dah terhidang makanan. Siap dah blah lagi dorg. Terus kelu. Then kata lah if still lagi perlu tggu another more 1 hour, cancel semua orders.

...Few minutes lepas tu..

::
::
::




Tadaaaa!!! sampai sudah. Tp seriously.... cincai bebenor masak. Tasteless! sakit betul hati...tp makan je lah. Lapar. Ada gaklah menu yg zie cancel sbb tak kuasa dah nak tunggu. Sangattt sangat off service dorg kali ni. Biasanya tak ginie taw...

...masa zie nak bayar, adalah juga dorg mintak maaf. Zie bila org minta maaf, kompom sejuk n lembut terus kooo hati. Hehe. Zie pun mintak maaf kat dorg gak gara² meletup. Then zie advice lah kat supervisor kat sana utk employe another more chef. 

Susah pelanggan kalau kena mcm gnie.




Lepas makan terus ke rumah mentua ^_^ Selfie dgn anak buah :D Anak ke-4 kakak husband zie ni. Amar nama dia. Tua setahun je dari Mikail :D 1st bergambar dgr dia sejak dia dah besar




Ni plak tengah melayan tuan putera menyusu. Hehehe. Apa² pun, Zie jenis yg jarang nak meletup dah sekarang. Unless situasi "up to my neck" sudah, baru uols akan tgk the dark side of me. Sebab itu ada pepatah menyebut "Kesabaran manusia ada tahapnya.."

^_^







3 comments:

Ummu Athiyah Ismail said...

kann...sabar ada tahap nyer..lagi2 kalau tengah lapo..bleh jadi naga tetiba hehe

tiga lalat said...

bengang kanns ;p

yoorin melacolea said...

lady in red memang mengancam laa.. hehehe.. adoiiii kalau tunggu services dah lama macam tu, blahhh je.. lgpon bukan kena bayar dulu pon kan