Vitamin Untuk Si Comel Mama


Dulu masa Mikail still bawah umur 2 tahun, Zie makan vitamin Scott's Emulsion yg jenis syurp tu. Perisa original lagi tu dulu. Suka je dia makan. But bila dah nak masuk umur 3 tahun ni, tak suka nah dia makan yg jenis syurp tu. 

...nak nak lagi yg berperisa original. So zie tukar ke perisa oren. Pun tak nak. Masam katanya. 




Berbulan gak Mikail stop makan yg jenis syurp... then, baru teringat Scott's Emulsion ada jenis kunyah macam gula² tu. Haiyaaa.... nyanyuk Zie ni. Tu yg terus beli. Hiksss. Pilih yg berperisa anggur. 





Tengok muka dia, excited! Lepas tu asyik² je minta makan ubat. Tu yg malas...hehe. Siap sendiri pi ambil dalam peti sejuk. Hihi. Ngade taw Mikail ni. Apa² pun... semoga membesar dgn sihat walafiat ye sayang ^_^




3 comments:

Nieyl said...

Singgah Pagi...:)
itu biasa kak..die igt gula²..

bb_nona said...

ye..semoga sihat okess.....ala cute muke nk mkn tuu, hahaa

Shahida Dzulkafli said...

Samalah anak kita.. memula ok jer makan yg jenis syrup lepas tu skrg xnak dah.. so kenalah beli yg tablet nie..