Menabung Dulu Sebelum Balik Kuching






Aduhaiii... payah nah nak ambil gambar si kecik comel Zie ni tanpa dia buat mimik muka taw uols. Asal nak snap gmbar je, kompom lah dia buat mimik muka... haishhhh. Senyum mikail, senyummmm. Iboh molah muka jaik eh... hehehe :D

...tu dia bahasa sarawak dah keluar :P Hikss





Sebelum weols sekeluarga balik Kuching, utk mengelakkan Mikail mengacau weols packing. Suruh dia menabung... hehe. Berjaya koo taktik ni. Takde dia kacau weols packing barang. Hehehehe :D





Sehari sebelum cuti Gawai habis, husband hantar Zie dan Mikail balik Kuching. Takde nya husband Zie bagi Zie drive sendiri balik. Dia lagi rela ulang alik ambil and hantar Zie. Bahaya katanya utk Zie drive sendiri. Nak nak lagi perempuan.

....awwww, thank u sayang! Pengorbanan mu amat ku hargai ♥





Budak ni syok je baring kat seat belakang. Dulu masa Mikail belum lahir, asal balik Sri Aman je... kompom zie chop seat belakang. Sebab nak tido maaa dalam perjalanan balik. Hehe. Bila dah ada anak ni, terpaksa koooo beralah demi anak.

...biar kita tak selesa, asalkan dia selesa ^_^  Sambil baring dia main tab dia. Hilang je bunyi tab dia, toleh belakang tengok² dah lena di ulit mimpi. Hehehe. Sampai Kuching kooo dia tido. Heaven! :D





Sebelum balik rumah, husband ajak singgah di Kuching Central. Dia nak skodeng battery utk remote control car dia. Haishhh... sangat lah tak berkenan dgn minat husband suka main kereta kontrol tu. Bukannya apa.... kos benda alah (such as battery, body kit etc)... sangattttt lah mahal. 

...Harga battery ty, jauh lagi mahal dari kereta betul² taw. mcm membazir je bagi Zie. Hopefully dia tak start main balik permainan membazir dia tu. Hehehe. Aminnnn. 

Pssttt...ngegeh jak mikail berposing depan ya. hehehe







1 comment:

Zaidalifah Hussin said...

Pandai menabung...
good boy